Zomerzoeken, 5 tochten in eigen dorp, nog tot 31 augustus

Woestijnzwijn organiseert samen met het gemeentebestuur deze zomer voor de tiende keer ‘Zomerzoeken’. Dit jaar staan vijf tochten van 5 kilometer in en rond Wingene en Zwevezele op het programma. Wie één of meer tochtjes doet, de volgorde van de foto’s ontdekt en het strookje indient tot eind augustus, maakt kans op een mooie prijs!

“Tijdens deze zonnige zomer merken we dat onze inwoners volop genieten van ontspanning dicht bij huis”, zegt Jens Danneels, schepen van Toerisme en Recreatie. “De formule blijft na al die jaren erg succesvol. Woestijnzwijn wist in hun route weer enkele onbekende, mooie en verrassend groene plekjes te integreren.”

Haalbare tochtjes, steeds een ander thema

Voor deze tiende editie pakt Woestijnzwijn het wat anders aan. Geen lange tocht dit jaar, maar 5 korte thematische fiets- of wandelroutes in verschillende woonkernen, die zowel digitaal, op een kaartje als met wegwijzers zijn aangegeven. “In Sint-Jan gaan we op zoek naar brievenbussen, op de Hille zoeken we bordjes, in Wildenburg is het thema huisnummers, in Zwevezele focussen we ons op elementen in de voortuin en in Wingene zoeken we mini-figuurtjes. Kortom, vijf keer op ontdekkingstocht door onze gemeente”, vult Peter Detavernier van Woestijnzwijn enthousiast aan.

Waardevolle prijzen

Zomerzoeken heeft maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt? Je krijgt in het boekje dat via de Info werd verdeeld of te verkrijgen is op het gemeentehuis vijf fotoreeksen. Het is aan jou om deze foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. “Het is deugddoend om vast te stellen dat zoveel mensen doorheen de zomer één of meer van onze Zomerzoeken-tochtjes wandelen of fietsen. Dat kan nog tot eind augustus” geeft Stijn Verkinderen mee.

De antwoordformulieren, met ten minste 1 opgeloste route, worden ten laatste op woensdag 31 augustus verwacht in het gemeentehuis of in de bibliotheek. De eindwinnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 7 september tijdens de avondmarkt op Wingene Kermis. “Per route is er voor twee gelukkigen een leuke verrassing en wint telkens één winnaar een bon van 120 euro. Wie alle routes foutloos heeft opgelost, dingt mee naar de hoofdprijs ter waarde van 400 euro. Veel succes aan alle deelnemers”, sluit schepen Jens Danneels af.

Meer info op www.wingene.be/zomerzoeken

Gerelateerd nieuws

Wingene

Bibliotheek Wingene verwent haar bezoekers

Op zaterdag 1 oktober voorziet de gemeente Wingene voor al haal bibliotheekbezoekers extra verwennerij. “Iedereen wie langskomt krijgt een lekker ontbijthapje maar kan ook zelf meer te weten komen over gezond ontbijten. Voedings- en stofwisselingsdeskundige Sabine Martens komt vertellen hoe je een gezond ontbijt samenstelt. Creatievelingen kunnen zich uitleven tijdens een workshop bloemschikken en verzorgen”, vertelt schepen van Bibliotheek Brecht Warnez. Wie zich verder wil verdiepen in het bloemschikken of gezond ontbijten kan uiteraard heel wat interessante boeken ontlenen.

Milieu

Eerste gesubsidieerde groepsaankoop voor tuinbomen

Tot 31 oktober kan ieder Wingens gezin 7 tuinbomen bestellen voor slechts 10 euro per stuk, boomband en boompaal inbegrepen. In het aanbod zitten zowel loofbomen als fruitbomen, met een gemiddelde waarde van 35 euro. “Bomen hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Ze maken ook onze gemeente groener en leefbaarder”, zeggen schepenen Hedwig Kerckhove en Brecht Warnez. “Iedere tuin, klein of groot, kan een verschil maken. Daarom organiseren we een eerste gemeentelijke groepsaankoop van tuinbomen. We zien hier ook een win-win voor boer en natuur: een mooier landschap en meer comfort voor de dieren.”

Wingene

Gemeente Wingene dooft de openbare verlichting 

In Wingene wordt ongeveer de helft van de straten reeds gedoofd tussen 23 en 5 uur ’s morgens, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht. Het bestuur neemt de beslissing om dit brandprogramma uit te rollen over de volledige gemeente. Het doven van de lichten is één van de energiebesparende acties op korte termijn zoals voorzien in het energiereductieplan. De aanpassing wordt door Fluvius uitgevoerd en zal een tweetal weken duren vooraleer dit overal van kracht is.