Zomerzoeken, 5 tochten in eigen dorp, nog tot 31 augustus

Woestijnzwijn organiseert samen met het gemeentebestuur deze zomer voor de tiende keer ‘Zomerzoeken’. Dit jaar staan vijf tochten van 5 kilometer in en rond Wingene en Zwevezele op het programma. Wie één of meer tochtjes doet, de volgorde van de foto’s ontdekt en het strookje indient tot eind augustus, maakt kans op een mooie prijs!

“Tijdens deze zonnige zomer merken we dat onze inwoners volop genieten van ontspanning dicht bij huis”, zegt Jens Danneels, schepen van Toerisme en Recreatie. “De formule blijft na al die jaren erg succesvol. Woestijnzwijn wist in hun route weer enkele onbekende, mooie en verrassend groene plekjes te integreren.”

Haalbare tochtjes, steeds een ander thema

Voor deze tiende editie pakt Woestijnzwijn het wat anders aan. Geen lange tocht dit jaar, maar 5 korte thematische fiets- of wandelroutes in verschillende woonkernen, die zowel digitaal, op een kaartje als met wegwijzers zijn aangegeven. “In Sint-Jan gaan we op zoek naar brievenbussen, op de Hille zoeken we bordjes, in Wildenburg is het thema huisnummers, in Zwevezele focussen we ons op elementen in de voortuin en in Wingene zoeken we mini-figuurtjes. Kortom, vijf keer op ontdekkingstocht door onze gemeente”, vult Peter Detavernier van Woestijnzwijn enthousiast aan.

Waardevolle prijzen

Zomerzoeken heeft maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt? Je krijgt in het boekje dat via de Info werd verdeeld of te verkrijgen is op het gemeentehuis vijf fotoreeksen. Het is aan jou om deze foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. “Het is deugddoend om vast te stellen dat zoveel mensen doorheen de zomer één of meer van onze Zomerzoeken-tochtjes wandelen of fietsen. Dat kan nog tot eind augustus” geeft Stijn Verkinderen mee.

De antwoordformulieren, met ten minste 1 opgeloste route, worden ten laatste op woensdag 31 augustus verwacht in het gemeentehuis of in de bibliotheek. De eindwinnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 7 september tijdens de avondmarkt op Wingene Kermis. “Per route is er voor twee gelukkigen een leuke verrassing en wint telkens één winnaar een bon van 120 euro. Wie alle routes foutloos heeft opgelost, dingt mee naar de hoofdprijs ter waarde van 400 euro. Veel succes aan alle deelnemers”, sluit schepen Jens Danneels af.

Meer info op www.wingene.be/zomerzoeken

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”