Zomerzoeken, 5 tochten in eigen dorp, nog tot 31 augustus

Woestijnzwijn organiseert samen met het gemeentebestuur deze zomer voor de tiende keer ‘Zomerzoeken’. Dit jaar staan vijf tochten van 5 kilometer in en rond Wingene en Zwevezele op het programma. Wie één of meer tochtjes doet, de volgorde van de foto’s ontdekt en het strookje indient tot eind augustus, maakt kans op een mooie prijs!

“Tijdens deze zonnige zomer merken we dat onze inwoners volop genieten van ontspanning dicht bij huis”, zegt Jens Danneels, schepen van Toerisme en Recreatie. “De formule blijft na al die jaren erg succesvol. Woestijnzwijn wist in hun route weer enkele onbekende, mooie en verrassend groene plekjes te integreren.”

Haalbare tochtjes, steeds een ander thema

Voor deze tiende editie pakt Woestijnzwijn het wat anders aan. Geen lange tocht dit jaar, maar 5 korte thematische fiets- of wandelroutes in verschillende woonkernen, die zowel digitaal, op een kaartje als met wegwijzers zijn aangegeven. “In Sint-Jan gaan we op zoek naar brievenbussen, op de Hille zoeken we bordjes, in Wildenburg is het thema huisnummers, in Zwevezele focussen we ons op elementen in de voortuin en in Wingene zoeken we mini-figuurtjes. Kortom, vijf keer op ontdekkingstocht door onze gemeente”, vult Peter Detavernier van Woestijnzwijn enthousiast aan.

Waardevolle prijzen

Zomerzoeken heeft maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt? Je krijgt in het boekje dat via de Info werd verdeeld of te verkrijgen is op het gemeentehuis vijf fotoreeksen. Het is aan jou om deze foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. “Het is deugddoend om vast te stellen dat zoveel mensen doorheen de zomer één of meer van onze Zomerzoeken-tochtjes wandelen of fietsen. Dat kan nog tot eind augustus” geeft Stijn Verkinderen mee.

De antwoordformulieren, met ten minste 1 opgeloste route, worden ten laatste op woensdag 31 augustus verwacht in het gemeentehuis of in de bibliotheek. De eindwinnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 7 september tijdens de avondmarkt op Wingene Kermis. “Per route is er voor twee gelukkigen een leuke verrassing en wint telkens één winnaar een bon van 120 euro. Wie alle routes foutloos heeft opgelost, dingt mee naar de hoofdprijs ter waarde van 400 euro. Veel succes aan alle deelnemers”, sluit schepen Jens Danneels af.

Meer info op www.wingene.be/zomerzoeken

Gerelateerd nieuws

Wingene

Openingsweekend site de Schakel op 11 en 12 februari

Op zaterdag 11 februari wordt de site aan de Schakel officieel geopend. De nieuwe site biedt plaats aan het bufferbekken, het mountainbike- en cyclocrossparcours en de hondenloopweide. Het wordt een mooi openingsweekend met gezellige animatie, verschillende initiaties cyclocross en mountainbike. Op zondag 12 februari is er ook de cyclocrosswedstrijd van Wingene for Cycling voor miniemen en aspiranten.

Cultuur

Gedichtenwandeling gaat van start op 26 januari

Van 26 januari tot 24 februari organiseert de bibliotheekraad in het kader van de poëzieweek haar gedichtenwandeling. De tocht van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk en staat open voor alle leeftijden. Langsheen de route kom je 25 weesgedichten tegen, die elk werden geadopteerd door één van onze verenigingen.