Zomerzoeken, 5 tochten in eigen dorp, nog tot 31 augustus

Woestijnzwijn organiseert samen met het gemeentebestuur deze zomer voor de tiende keer ‘Zomerzoeken’. Dit jaar staan vijf tochten van 5 kilometer in en rond Wingene en Zwevezele op het programma. Wie één of meer tochtjes doet, de volgorde van de foto’s ontdekt en het strookje indient tot eind augustus, maakt kans op een mooie prijs!

“Tijdens deze zonnige zomer merken we dat onze inwoners volop genieten van ontspanning dicht bij huis”, zegt Jens Danneels, schepen van Toerisme en Recreatie. “De formule blijft na al die jaren erg succesvol. Woestijnzwijn wist in hun route weer enkele onbekende, mooie en verrassend groene plekjes te integreren.”

Haalbare tochtjes, steeds een ander thema

Voor deze tiende editie pakt Woestijnzwijn het wat anders aan. Geen lange tocht dit jaar, maar 5 korte thematische fiets- of wandelroutes in verschillende woonkernen, die zowel digitaal, op een kaartje als met wegwijzers zijn aangegeven. “In Sint-Jan gaan we op zoek naar brievenbussen, op de Hille zoeken we bordjes, in Wildenburg is het thema huisnummers, in Zwevezele focussen we ons op elementen in de voortuin en in Wingene zoeken we mini-figuurtjes. Kortom, vijf keer op ontdekkingstocht door onze gemeente”, vult Peter Detavernier van Woestijnzwijn enthousiast aan.

Waardevolle prijzen

Zomerzoeken heeft maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt? Je krijgt in het boekje dat via de Info werd verdeeld of te verkrijgen is op het gemeentehuis vijf fotoreeksen. Het is aan jou om deze foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. “Het is deugddoend om vast te stellen dat zoveel mensen doorheen de zomer één of meer van onze Zomerzoeken-tochtjes wandelen of fietsen. Dat kan nog tot eind augustus” geeft Stijn Verkinderen mee.

De antwoordformulieren, met ten minste 1 opgeloste route, worden ten laatste op woensdag 31 augustus verwacht in het gemeentehuis of in de bibliotheek. De eindwinnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 7 september tijdens de avondmarkt op Wingene Kermis. “Per route is er voor twee gelukkigen een leuke verrassing en wint telkens één winnaar een bon van 120 euro. Wie alle routes foutloos heeft opgelost, dingt mee naar de hoofdprijs ter waarde van 400 euro. Veel succes aan alle deelnemers”, sluit schepen Jens Danneels af.

Meer info op www.wingene.be/zomerzoeken

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.

Wingene

Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen.
“Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.