Zet jij ook je tafel buiten op Dag van de Gesellige buren?

Op zondag 21 mei worden Wingenaren uitgenodigd om onder het motto ‘ik zorg voor de koffie, jij voor de taart’, samen met hun buren te genieten van een kopje koffie met een stukje taart of een dessertje. De Gesellige buur zet – eventueel samen met andere buren – op 21 mei om 14 uur een tafel buiten en zorgt voor de koffie. Hij of zij nodigt de buren uit om te komen en een dessertje mee te brengen. Samen genieten ze van een Gesellige namiddag.

“Als burgemeester ben ik trots op onze warme gemeente. Met de Dag van de Gesellige buren willen we Wingene nog Geselliger maken”, zegt burgemeester Lieven Huys.

“Samen met geëngageerde Wingenaren dachten we na over een initiatief om ontmoeting in de buurt te stimuleren”, vult Brecht Warnez, schepen van Participatie, aan. “We werkten een Dag van de Gesellige buren uit, waarbij burgers worden uitgenodigd om hun tafel buiten te zetten, hun buren uit te nodigen en samen te genieten van koffie met een stukje taart of een dessertje.”

Tom Braet stelt: “Dit initiatief wordt genomen in het kader van ons project ‘Gesellige buurten’. Een Gesellige buurt is een buurt waar het goed is om te leven, waar de buren elkaar kennen en helpen waar het kan. Het is een buurt waar mensen elkaar ontmoeten en waar spontaan dingen groeien. Op ons startmoment ‘Bouw mee aan Gesellige buurten’ werden geëngageerde buren gevraagd om te brainstormen hoe we Wingene nog Geselliger kunnen maken. Één van de resultaten is ‘Dag van de Gesellige buren’.”

Hoe doe je mee?

  • Registreer je actie voor 30 april op www.wingene.be/dag-gesellige-buren
  • Je ontvangt in de week van 8 mei een goodiebag met een pakje koffie, uitnodigingen om de buren uit te nodigen, een placemat met gespreksstarters én een sticker waarmee je je bekendmaakt als Gesellige buur.
  • Je nodigt de buren uit.
  • Je zet op 21 mei om 14u je tafel buiten en geniet samen met je buren van een gesellige namiddag.
  • Neem foto’s en zet ze op Facebook met de hashtag #geselligeburen

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.