Zet jij ook je tafel buiten op Dag van de Gesellige buren?

Op zondag 21 mei worden Wingenaren uitgenodigd om onder het motto ‘ik zorg voor de koffie, jij voor de taart’, samen met hun buren te genieten van een kopje koffie met een stukje taart of een dessertje. De Gesellige buur zet – eventueel samen met andere buren – op 21 mei om 14 uur een tafel buiten en zorgt voor de koffie. Hij of zij nodigt de buren uit om te komen en een dessertje mee te brengen. Samen genieten ze van een Gesellige namiddag.

“Als burgemeester ben ik trots op onze warme gemeente. Met de Dag van de Gesellige buren willen we Wingene nog Geselliger maken”, zegt burgemeester Lieven Huys.

“Samen met geëngageerde Wingenaren dachten we na over een initiatief om ontmoeting in de buurt te stimuleren”, vult Brecht Warnez, schepen van Participatie, aan. “We werkten een Dag van de Gesellige buren uit, waarbij burgers worden uitgenodigd om hun tafel buiten te zetten, hun buren uit te nodigen en samen te genieten van koffie met een stukje taart of een dessertje.”

Tom Braet stelt: “Dit initiatief wordt genomen in het kader van ons project ‘Gesellige buurten’. Een Gesellige buurt is een buurt waar het goed is om te leven, waar de buren elkaar kennen en helpen waar het kan. Het is een buurt waar mensen elkaar ontmoeten en waar spontaan dingen groeien. Op ons startmoment ‘Bouw mee aan Gesellige buurten’ werden geëngageerde buren gevraagd om te brainstormen hoe we Wingene nog Geselliger kunnen maken. Één van de resultaten is ‘Dag van de Gesellige buren’.”

Hoe doe je mee?

  • Registreer je actie voor 30 april op www.wingene.be/dag-gesellige-buren
  • Je ontvangt in de week van 8 mei een goodiebag met een pakje koffie, uitnodigingen om de buren uit te nodigen, een placemat met gespreksstarters én een sticker waarmee je je bekendmaakt als Gesellige buur.
  • Je nodigt de buren uit.
  • Je zet op 21 mei om 14u je tafel buiten en geniet samen met je buren van een gesellige namiddag.
  • Neem foto’s en zet ze op Facebook met de hashtag #geselligeburen

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”