Zet jij ook je tafel buiten op Dag van de Gesellige buren?

Op zondag 21 mei worden Wingenaren uitgenodigd om onder het motto ‘ik zorg voor de koffie, jij voor de taart’, samen met hun buren te genieten van een kopje koffie met een stukje taart of een dessertje. De Gesellige buur zet – eventueel samen met andere buren – op 21 mei om 14 uur een tafel buiten en zorgt voor de koffie. Hij of zij nodigt de buren uit om te komen en een dessertje mee te brengen. Samen genieten ze van een Gesellige namiddag.

“Als burgemeester ben ik trots op onze warme gemeente. Met de Dag van de Gesellige buren willen we Wingene nog Geselliger maken”, zegt burgemeester Lieven Huys.

“Samen met geëngageerde Wingenaren dachten we na over een initiatief om ontmoeting in de buurt te stimuleren”, vult Brecht Warnez, schepen van Participatie, aan. “We werkten een Dag van de Gesellige buren uit, waarbij burgers worden uitgenodigd om hun tafel buiten te zetten, hun buren uit te nodigen en samen te genieten van koffie met een stukje taart of een dessertje.”

Tom Braet stelt: “Dit initiatief wordt genomen in het kader van ons project ‘Gesellige buurten’. Een Gesellige buurt is een buurt waar het goed is om te leven, waar de buren elkaar kennen en helpen waar het kan. Het is een buurt waar mensen elkaar ontmoeten en waar spontaan dingen groeien. Op ons startmoment ‘Bouw mee aan Gesellige buurten’ werden geëngageerde buren gevraagd om te brainstormen hoe we Wingene nog Geselliger kunnen maken. Één van de resultaten is ‘Dag van de Gesellige buren’.”

Hoe doe je mee?

  • Registreer je actie voor 30 april op www.wingene.be/dag-gesellige-buren
  • Je ontvangt in de week van 8 mei een goodiebag met een pakje koffie, uitnodigingen om de buren uit te nodigen, een placemat met gespreksstarters én een sticker waarmee je je bekendmaakt als Gesellige buur.
  • Je nodigt de buren uit.
  • Je zet op 21 mei om 14u je tafel buiten en geniet samen met je buren van een gesellige namiddag.
  • Neem foto’s en zet ze op Facebook met de hashtag #geselligeburen

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingene verwelkomt nieuwe inwoners

Het gemeentebestuur ontving op zondag 21 mei zo’n 36 nieuwe inwoners op een gezellig ontmoetingsmoment in het gemeentehuis. Met een hapje en een drankje werden ze warm onthaald. “Het is fijn om onze nieuwe inwoners samen te kunnen brengen. Velen van hen verkenden onze mooie gemeente al en vonden de weg naar ons gemeentehuis, maar toch zijn er nog verborgen parels en gemeentelijke diensten die we hen graag tonen”, zeggen schepenen Brecht Warnez en Ann Mesure.

Milieu

Gemeente Wingene eert en beloont zwerfvuilvrijwilligers tijdens feestelijke ontvangst

De gemeente Wingene heeft afgelopen zaterdag haar zwerfvuilvrijwilligers, ook bekend als “Mooimakers”, in de schijnwerpers gezet en bedankt voor hun waardevolle inzet. De maand april stond in het teken van het uitdagen van gezinnen, leerlingen, verenigingen en straatcomités om één van de 200 zones in de gemeente zwerfvuilvrij te maken. “Maar liefst 150 deelnemers hebben deze uitdaging aangenomen en zo 60% van het gemeentelijk grondgebied van zwerfvuil ontdaan. We zijn al onze zwerfvuilvrijwilligers ontzettend dankbaar en kunnen ons respect niet genoeg uitdrukken”, vertelt schepen van milieu Brecht Warnez.

Milieu

Nieuwe luchtgroepen en ventilatiekanalen in recreatiebad de Alk

In recreatiebad de Alk werden recent de ventilatiekanalen vernieuwd en twee nieuwe luchtgroepen met warmterecuperatie geplaatst. Dit met steun van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente Wingene kon namelijk rekenen op een subsidie van 200.000 euro uit het provinciale klimaatfonds. Dankzij deze vernieuwing wordt de uitstoot verminderd met 111 ton CO2.