Workshop EHBO voor kinderen en ouders

Leer op 7 oktober zowel in de voormiddag als in de namiddag levensreddende vaardigheden samen met uw kind.

Voor het vierde- vijfde- en zesde leerjaar

Tijdens het voetballen, buitenspelen of lopen om op tijd op school te komen, kan er altijd een ongeluk gebeuren. Maar wat doe je nu wél of juist niet bij een ongeval? Hoe help je iemand het beste thuis, in de speeltuin, op school of op straat? Op die vragen krijg je antwoord tijdens deze workshop EHBO voor kinderen van de basisschool.

Tijdens deze interactieve EHBO- initiatie leren kinderen verschillende EHBO-technieken samen met een ouder of verzorger. Het alarmeren van de hulpdiensten, het verzorgen van een bloedneus, pleisters knippen en meer. Kortom alles om ervoor te zorgen dat je de juiste bagage hebt om iemand in een noodsituatie te kunnen helpen.

Daarom nodigt Beweging.net iedereen van harte uit om deel te nemen aan de boeiende workshop “EHBO voor kinderen en (groot)ouders”.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar, samen met hun (groot)ouders of verzorgers. De workshop biedt een unieke gelegenheid om levensreddende vaardigheden te leren die zowel kinderen als ouders ten goede komen“, geeft Brecht Warnez aan.

Waarom EHBO voor kinderen en ouders?

Niet onbelangrijk…. Kinderen ervaren een ongeval als minder traumatisch als ze zelf een bijdrage hebben kunnen leveren. Het vergroot je bereidheid om een ander te helpen in plaats van machteloos toe te staan kijken. Volg de cursus bij u in de buurt en wordt zelfzeker in het uitvoeren van EHBO!
Het belang van EHBO kan niet genoeg worden benadrukt, vooral als het gaat om kinderen. Ongevallen gebeuren vaak wanneer ze het minst verwacht worden. Snel handelen kan een wereld van verschil maken. “Samen met je kinderen leer je niet alleen praktische vaardigheden, maar bouw je ook aan een sterke band door samen te leren en te groeien. Het versterkt het zelfvertrouwen van kinderen en geeft ouders gemoedsrust, wetende dat ze kunnen reageren in noodgevallen” vult netwerkcoördinator Vanessa Loones aan.

Iedereen welkom

Het is een interactieve en kindvriendelijke workshop, die open staat voor iedereen. Op het einde van de sessie kunnen kinderen zelf oefenen met AED toestel en een reanimatiepop, een persoon in nood in zijligging brengen… “EHBO voor kinderen en (groot)ouders is een kans om uw gezin veiliger te maken en de vaardigheden te verwerven om in geval van nood juist te handelen. Wij hopen veel volk te mogen verwelkomen op deze leerzame en leuke workshop”, zegt Michiel De Jaeger namens de ploeg van scholengemeenschap Driespan.

De workshop gaat zowel in de voormiddag als in de namiddag door in Vrije Basisschool Wildenburg, Beernemsteenweg 117 in Wingene. Het aanbod staat open voor alle geïnteresseerden uit de ruime buurt en kost slechts 5 euro.

We voorzien in de voormiddag een kom soep en in de namiddag een taart. Er is ook opvang voor broers of zussen”, sluit Brecht Warnez enthousiast af.

Inschrijven kan via CM.be/agenda.

Gerelateerd nieuws

Onderwijs

Steun bij opvoeding in digitale tijden

Leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden, dat is niet altijd gemakkelijk! De bib en het Huis van het Kind in Wingene ondersteunen kinderen, hun ouders en leerkrachten op vlak van media-opvoeding. Dit schooljaar kregen alle leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar van de Wingense scholen een interactieve lezing over de ‘gevaren van internet’ en op donderdagavond 28 maart is het de beurt aan de ouders.