Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”

Kinderfestival

Het Kinderfestival gaat van start om 16 uur. Er is een circusdorp met mini-goochelshows, een workshop zeepbellenblazen, grime en springkastelen. Om 17.00 uur is er een dj-act van Ketnet. Ketnetwrappers Thomas en Héritier brengen het Kasteelpark in feestelijke sfeer met de beste hits en meezingers voor de Ketnetters. De mama’s en de papa’s kunnen intussen genieten op een gezellig terras vlak bij het circusdorp.

Muziek van Milo, Les Truttes en Viktor Verhulst

Om 19 uur start de muzikale feestavond met een optreden van ‘No Direction & Liam’, gekend van de VTM-telenovelle ‘Milo’. Daarna volgt met ‘Les Truttes’ een echte hitmachine met een genadeloze live experience. Omstreeks 22.30 uur neemt Viktor Verhulst over met een straffe dj-set.

Foodtrucks & drinks

De hele avond is er aan verschillende eetstandjes heel wat lekkers te vinden. De leden van de gemeentelijke cultuurraad en een pak vrijwilligers bemannen de bar en zorgen ervoor dat alles vlotjes verloopt. “We zijn erg dankbaar voor iedereen die op deze dag zijn beste beentje zal voorzetten om iedereen een ongelooflijke avond te bezorgen,” vertelt voorzitter van de cultuurraad Maarten Huvaere.

“We hopen mooi weer en veel volk. Wij zorgen alvast voor de ambiance”, besluit schepen Brecht Warnez.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.