Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.

Eén nummer, talloze mogelijkheden

Grotere bereikbaarheid via verschillende kanalen, op maat van de inwoner. Dat was het doel. Het begon als een ambitieuze uitbreiding van de dienstverlening, ondertussen is het Contactpunt 1750 voor veel Wingenaren een begrip. Of je nu persoonlijk contact verkiest, snel online zaken wilt regelen, of op zoek bent naar informatie vanuit je luie zetel, inwoners kiezen zelf welk kanaal voor hen op dat moment het beste werkt. Whatsapp, telefoon, chat, mail, fysiek onthaal in het gemeentehuis, of digitaal via de website of de Wingene-app, de keuze is aan de inwoners.

Met ruim 11.000 bezoekers, meer dan 14.000 telefonische oproepen, en 2.600 meldingen heeft het Contactpunt 1750 een indrukwekkend eerste jaar achter de rug.

Efficiënte verwerking

Niet elke vraag, melding of suggestie kan uiteraard onmiddellijk beantwoord of behandeld worden. Maar met de introductie van 1750 wordt de registratie en opvolging van alle interacties maximaal gestroomlijnd. Wingene streeft dus niet alleen naar een vraaggerichte dienstverlening, maar ook naar een efficiënte verwerking van meldingen, klachten, suggesties en vragen.

Naast efficiëntie, staat ook een persoonlijke benadering centraal. Zo werden bijvoorbeeld een groot deel van de afspraken bij Dienst Burgerzaken gemaakt door de onthaalmedewerkers van 1750, hoewel inwoners dat zelf kunnen via de website.

Elise De Baets, medewerker van het Contactpunt 1750, merkt dat inwoners tevreden zijn: “Het feit dat het Contactpunt 1750 zo goed draait, toont aan hoezeer mensen deze extra dienstverlening nodig hadden. Het is geweldig om te zien dat we echt een verschil maken.”

De positieve evaluatie van 1750 door het gemeentebestuur, wordt bevestigd door een recente bevraging bij het Wingense inwonerspanel. Het centraal onthaal krijgt er een zeer mooie score van 8.47/10. De panelleden geven aan de medewerkers als klantvriendelijk en deskundig te ervaren. En 79% van wie een melding deed via één van de beschikbare kanalen, geeft aan tevreden te zijn over de afhandeling. Het volledige rapport kan nagelezen worden via www.wingene.be/inwonerspanel.

We blijven inzetten op dienstverlening

Terwijl Wingene terugblikt op het eerste jaar van Contactpunt 1750, kijkt schepen Warnez vol vertrouwen naar de toekomst: “We zijn tevreden dat 1750 geapprecieerd worden door onze inwoners, maar we zijn pas begonnen. Het doel is om dé referentie te worden voor alle vragen en suggesties in en over Wingene. We blijven streven naar uitmuntendheid in onze dienstverlening.”

Prijs winnen? Hou de volgende Info in de gaten!

Naar aanleiding van het eenjarig bestaan van 1750, maak je binnenkort kans op een leuke prijs. Inwoners die willen kans maken, houden hiervoor best het eerstvolgende infomagazine in de gaten. Die valt eind december bij alle inwoners in de bus. Ook wie binnenkort langskomt in het gemeentehuis, krijgt een kleine attentie.

____________________________________________________

Meer info? Surf naar 1750.wingene.be – Mail 1750@wingene.be – Bel 1750 – Whatsapp via 051 65 00 60

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.