Wingene viert de komst van de Sint met leuke activiteiten vanaf 19 november

Sinterklaas is en blijft met voorsprong het mooiste kinderfeest in ons land. Een traditie die sinds jaar en dag deel uitmaakt van ons cultureel erfgoed. “Alle reden om er dit jaar iets speciaals van te maken voor onze jonge inwoners”, vertelt schepen Brecht Warnez. “Van zaterdag 19 november tot en met zaterdag 3 december staat Wingene dan ook helemaal in het teken van de Sint. Op het programma staan een spannende Sinterklaaszoektocht, een leuke kleurwedstrijd en het bezoek van de Sint aan onze bibliotheek op zaterdag 3 december als ultieme afsluiter!”.

Help je mee zoeken naar Pakjespiet, Snoeppiet en Dakenpiet?

De Sinterklaaszoektocht en de kleurwedstrijd zijn ontworpen door auteur en illustrator Kathleen Amant. Haar prentenboeken voor peuters en kleuters zijn bekend bij zowat elke ouder en kleuterleerkracht. De unieke zoektocht is gebaseerd op haar boek ‘Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka’ die het verhaal vertelt van Sinterklaas die zijn Pieten kwijt raakt. De kinderen krijgen de opdracht om de Sint te helpen zijn Pieten terug te vinden. Die vinden ze in de etalages van winkels, achter de ramen van huizen, tussen het groen. “Er zijn twee routes uitgestippeld, eentje in centrum Wingene en eentje in centrum Zwevezele. Elke route is ongeveer 3,5 km lang en dus geschikt voor een fijn uitje met het ganse gezin”, verduidelijkt Team Cultuur.

Startpakketten voor de zoektocht zijn af te halen bij het Vrijetijdspunt of in de bibliotheek. Daarin zit alles wat de kinderen nodig hebben voor de zoektocht: een Pietenmuts, een button, een sticker van Team Zoekpiet om op de jas te kleven en een Pietenpaspoort, waarin ze elke Piet die ze terugvinden kunnen aanvinken. “Zo kunnen de kinderen zich helemaal inleven in hun rol van hulppiet”, aldus Team Cultuur. “Wees er snel bij om je pakket op te pikken, want op = op!”.  

Sint in de bib

“Met de zoektocht houden we niet alleen de traditie van de Sint in ere, het creëert meteen ook de kans om extra in te zetten op leesbevordering”, vertelt schepen Brecht Warnez. Hiervoor slaan Team Cultuur en Team Bibliotheek de handen in elkaar. In de bib wordt doorlopend een themahoek voorzien waar de kinderen kunnen snuisteren tussen boeken over de Sint, prentenboeken van Kathleen Amant… In deze themahoek staat ook een mooi versierde stoel klaar.

“Op zaterdag 3 december hebben we de eer om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen in onze bib”, vertelt schepen Brecht Warnez, “en ik heb vernomen dat hij lekkers meebrengt voor elk (braaf) kindje.”

Startpakketten voor de zoektocht en kleurplaten kunnen afgehaald worden bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis of in de bibliotheek in de kerk Hille. De winnaars van de kleurwedstrijd worden persoonlijk gecontacteerd op 6 december. Meer info over het volledige programma is terug te vinden op www.wingene.be/sint.

Gerelateerd nieuws

Wingene

In Wingene passeert de Sint bij elk kind

Het Huis van het Kind van gemeente Wingene en de werkgroep dienstbaarheid van het Interparochiaal Team Wingene helpen Sinterklaas een handje en zorgen er ook dit jaar voor dat elk schoentje gevuld wordt. Cadeautjes en lekkers nemen vaak een grote hap uit het gezinsbudget. Voor kwetsbare gezinnen is dit, zeker in deze moeilijke tijden, niet evident. We zorgen ervoor dat Sinterklaas geen enkel kind vergeet.

Wingene

Lancering Contactpunt 1750: Meer dan een nummer!

Een put in de weg melden? Een afspraak maken? Of een suggestie om de dienstverlening van de gemeente Wingene te verbeteren? Vanaf nu doe je dat via ‘1750’. Hét centrale Contactpunt van de gemeente dat zowel fysiek, telefonisch als digitaal bereikbaar is. “We merken dat het voor inwoners nog niet altijd even duidelijk is waar ze terecht kunnen met hun vragen of meldingen. We gaan dat nu eenvoudiger maken via het Contactpunt 1750 waar iedereen terecht kan”, vertelt schepen van Dienstverlening Brecht Warnez.