Wingene verbindt buren met Hoplr

In Wingene willen we samen met onze inwoners bouwen aan buurten waar het goed is om te leven, waar de buren elkaar kennen en helpen waar het kan. Want je thuis voelen in je buurt is belangrijk. Binnen het project ‘Gesellige Buurten’ werden al heel wat buurtverbindende initiatieven opgezet. Nu komt daar ook een digitaal luik bij met de lancering van het besloten buurtnetwerk Hoplr.

Hoplr is een online, besloten sociaal netwerk voor buurten. De lancering kadert in een project ‘Digitale Dialoog’, een subsidiedossier binnen het Vlaamse relanceproject Gemeente zonder Gemeentehuis. Samen met de Roeselare en Izegem, wil Wingene inwoners ondersteuning bieden om de weg te vinden naar elkaar, naar de buurt(hulp) en naar de juiste dienstverlening.

Volgende stap in buurgerichte visie

Schepen Tom Braet legt uit: “Een digitaal platform waarmee we buren verbinden, lijkt ons een logische volgende stap in onze buurgerichte aanpak. Hoplr verbindt buren online, met de bedoeling om ook in het echte leven interacties teweeg te brengen. Het is een uitbreiding van de mogelijkheden om samen voor de buren en de buurt te zorgen. We moedigen onze inwoners dan ook aan om zich te registreren en het zelf te ontdekken.”

Een nieuwjaarsgeschenk voor onze inwoners

“Je kan Hoplr gebruiken voor allerlei zaken, het is een online, besloten buurtnetwerk waarmee je je buren beter leert kennen, spullen kan uitwisselen, hulp kan vragen bij een klusje, enz.” vult schepen Brecht Warnez aan, “Onze gemeente koopt het platform aan, maar neemt zelf geen actieve rol op. We kunnen als lokaal bestuur niet meelezen op de tijdlijn van een buurt en zullen zelf niet actief communiceren via Hoplr. Het is echt een platform vóór de inwoners en dóór de inwoners. Zie het als een nieuwjaarsgeschenk waarmee we in 2024 een verbindende start willen maken!”

Hoplr is bedoeld om contact te leggen met je buren, niet met de gemeente. Wie een vraag of melding heeft, bereikt de gemeente steeds het best via het Contacpunt 1750 (bel 1750, mail 1750@wingene.be of surf naar www.wingene.be/1750).

6 buurtnetwerken

In totaal worden 6 buurtnetwerken opgericht. Daarmee wordt ingespeeld op de bestaande samenhang die al bestaat in bepaalde buurten. Het gaat om de buurten Wingene centrum, Zwevezele centrum, Wildenburg, Sint-Elooi, Hille en Sint-Jan. Inwoners van de laatste buurt hadden al de mogelijkheid om aan te sluiten op Hoplr, dankzij een eerdere lancering door het Bewonersplatform Sint-Jan. Voor die buurtbewoners wijzigt er niets, de buurt wordt iets groter, dus wellicht zullen ze binnenkort wat nieuwe leden mogen verwelkomen.

Een visuele voorstelling van de buurten vind je op www.hoplr.com/gemeente/wingene.

Hoe kan je aansluiten?

Deze week ontvangen alle Wingense gezinnen een brief van Hoplr met meer informatie en een unieke buurtcode die toegang geeft tot hun eigen buurtnetwerk. Inloggen kan op de website www.hoplr.com of via de app Hoplr. Afhankelijk van waar iemand woont, behoor je automatisch tot een bepaalde buurt.

Inwoners hoeven echter niet te wachten op de brief om Hoplr te ontdekken. Je kan ook zonder buurtcode registeren door je adres en gegevens in te geven op www.hoplr.com of via de app. Na ontvangst van een SMS-code kan je aan de slag!

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.