Wingene ontvangt inwoners tijdelijk in de oude bibliotheek

Het gemeentehuis van Wingene krijgt dit jaar een grondige opknapbeurt. Tijdens de meest ingrijpende werken verhuizen de loketten naar de oude bibliotheek op het Gemeenteplein.

Vanaf vandaag, 11 maart 2024 ontvangt de gemeente Wingene zijn inwoners in de oude bibliotheek. Die bevindt zich op het Gemeenteplein, op wandelafstand van het gemeentehuis (t.h.v. de parking achteraan het gebouw). De diensten zullen er gedurende een viertal weken ondergebracht worden.

Schepen van dienstverlening Brecht Warnez: “Een aantal noodzakelijk werken aan het gemeentehuis drongen zich op om ook onze inwoners goed te kunnen helpen. Renoveren brengt onvermijdelijk hinder met zich mee, maar we hebben die hinder in dit geval tot een minimum kunnen beperken. Met een alternatieve locatie om de hoek, kan de dienstverlening voor onze inwoners gewoon doorlopen.”

In het najaar (oktober) zullen de loketten een tweede keer verhuizen, opnieuw voor een viertal weken. Het gemeentebestuur bundelt de informatie over de renovatie op www.wingene.be/renovatie-gemeentehuis.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”