Wingene ontvangt inwoners tijdelijk in de oude bibliotheek

Het gemeentehuis van Wingene krijgt dit jaar een grondige opknapbeurt. Tijdens de meest ingrijpende werken verhuizen de loketten naar de oude bibliotheek op het Gemeenteplein.

Vanaf vandaag, 11 maart 2024 ontvangt de gemeente Wingene zijn inwoners in de oude bibliotheek. Die bevindt zich op het Gemeenteplein, op wandelafstand van het gemeentehuis (t.h.v. de parking achteraan het gebouw). De diensten zullen er gedurende een viertal weken ondergebracht worden.

Schepen van dienstverlening Brecht Warnez: “Een aantal noodzakelijk werken aan het gemeentehuis drongen zich op om ook onze inwoners goed te kunnen helpen. Renoveren brengt onvermijdelijk hinder met zich mee, maar we hebben die hinder in dit geval tot een minimum kunnen beperken. Met een alternatieve locatie om de hoek, kan de dienstverlening voor onze inwoners gewoon doorlopen.”

In het najaar (oktober) zullen de loketten een tweede keer verhuizen, opnieuw voor een viertal weken. Het gemeentebestuur bundelt de informatie over de renovatie op www.wingene.be/renovatie-gemeentehuis.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”