Wingene krijgt € 90.000 Vlaamse subsidie om extra digitale dienstverlening te ontwikkelen

Onze gemeente werkt hard aan de klantvriendelijkheid en een kwalitatief aanbod. Het bestuur wil daarnaast het online aanbod voor inwoners versterken. Dit aanbod is immers de klok rond bereikbaar. “Met slechts enkele muisklikken je dossier inkijken of documenten opvragen zonder verplaatsing en tijdverlies, wordt voor steeds meer zaken mogelijk”, stelt schepen van Communicatie en Dienstverlening, Brecht Warnez. “Ook al zal het digitale aanbod uitgebreid worden, blijven onze inwoners altijd welkom op het gemeentehuis wanneer ze dat wensen.”

Gemeente zonder gemeentehuis?

Met het project “Gemeente zonder gemeentehuis” ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken.  Meer concreet zorgen de projecten voor een snellere doorlooptijd en minder administratieve rompslomp voor de inwoner, minder verplaatsingen, betere informatie en toegankelijkere diensten.

Ook gemeente Wingene zet in op een meer efficiënte dienstverlening en diende hiervoor een projectaanvraag in. “Ons gemeentebestuur is erg ambitieus op vlak van dienstverlening. We zijn tevreden dat ons project waarmee we ons premie-, subsidie- en toelagebeleid willen optimaliseren, werd geselecteerd uit 28 kandidaten” stelt algemeen directeur Jurgen Mestdagh. “Ons team is erg trots dat gemeente Wingene als enige plattelandsgemeente hiervoor geselecteerd is door de Vlaamse overheid.”


Aan de slag

De komende maanden werken verschillende groepen hard aan de ontwikkeling van het project. “Het digitaliseren en automatiseren van het hele subsidieproces zien we als een hefboom naar slimme subsidies en een dienstverlening op maat van onze inwoners, verenigingen en ondernemingen. De ontwikkeling en uitwerking van dit project zal gedeeld worden met de buurgemeenten van Midwest”, sluit Tim Denoulet, projectmanager organisatieontwikkeling, enthousiast af.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

Grote private spelers moeten ook gevolgen van fusies beperken

De vele wijzigingen die bij een fusie komen kijken lopen meestal gesmeerd. Toch blijken enkele problemen niet snel opgelost. “Op mijn vraag zal minister Crevits zich inzetten om grote spelers zoals Google Maps aan te manen om straatnaamwijzigingen sneller aan te passen en zo de hinder te beperken”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die zelf in een fusiegemeente woont.

Binnenlands Bestuur

159.875 euro subsidies voor de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezele

Onze kerken bepalen het beeld van onze dorpen. “We zijn tevreden dat Vlaanderen subsidies voorziet om het kerkgebouw van Sint-Aldegondis Zwevezele in stand te houden”, zegt schepen en Vlaams parlementslid Brecht Warnez, ondervoorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur in het Vlaams Parlement.

Milieu

Milieuraad reikt Groene Pluim 2024 uit

Op 17 december heeft de milieuraad de Groene Pluim 2024 uitgereikt. Dit is een tweejaarlijkse milieuprijs, waarvoor zowel natuurlijke personen (burgers) als rechtspersonen (scholen, verenigingen en buurten) een project konden indienen. “Met het toekennen van de Groene Pluim willen we duurzame initiatieven op vlak van milieu en natuur belonen en anderen hiermee inspireren”, zeggen schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez en voorzitter van de milieuraad Nico Somers.