Wingene krijgt € 90.000 Vlaamse subsidie om extra digitale dienstverlening te ontwikkelen

Onze gemeente werkt hard aan de klantvriendelijkheid en een kwalitatief aanbod. Het bestuur wil daarnaast het online aanbod voor inwoners versterken. Dit aanbod is immers de klok rond bereikbaar. “Met slechts enkele muisklikken je dossier inkijken of documenten opvragen zonder verplaatsing en tijdverlies, wordt voor steeds meer zaken mogelijk”, stelt schepen van Communicatie en Dienstverlening, Brecht Warnez. “Ook al zal het digitale aanbod uitgebreid worden, blijven onze inwoners altijd welkom op het gemeentehuis wanneer ze dat wensen.”

Gemeente zonder gemeentehuis?

Met het project “Gemeente zonder gemeentehuis” ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken.  Meer concreet zorgen de projecten voor een snellere doorlooptijd en minder administratieve rompslomp voor de inwoner, minder verplaatsingen, betere informatie en toegankelijkere diensten.

Ook gemeente Wingene zet in op een meer efficiënte dienstverlening en diende hiervoor een projectaanvraag in. “Ons gemeentebestuur is erg ambitieus op vlak van dienstverlening. We zijn tevreden dat ons project waarmee we ons premie-, subsidie- en toelagebeleid willen optimaliseren, werd geselecteerd uit 28 kandidaten” stelt algemeen directeur Jurgen Mestdagh. “Ons team is erg trots dat gemeente Wingene als enige plattelandsgemeente hiervoor geselecteerd is door de Vlaamse overheid.”


Aan de slag

De komende maanden werken verschillende groepen hard aan de ontwikkeling van het project. “Het digitaliseren en automatiseren van het hele subsidieproces zien we als een hefboom naar slimme subsidies en een dienstverlening op maat van onze inwoners, verenigingen en ondernemingen. De ontwikkeling en uitwerking van dit project zal gedeeld worden met de buurgemeenten van Midwest”, sluit Tim Denoulet, projectmanager organisatieontwikkeling, enthousiast af.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Vlaanderen blijft investeren in funerair erfgoed

De werken aan de natuurbegraafplaats op de grens Ruiselede-Wingene zullen begin volgend jaar ook aanvangen. Dit project, onderdeel van een bredere inspanning om funeraire sites in West-Vlaanderen te beschermen, waaronder 179 structuren en 151 militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, omvat een investering van ongeveer 280.000 euro. “Het behoud van funerair erfgoed is essentieel, niet alleen als erfenis van onze geschiedenis, maar ook als teken van respect voor hen die ons zijn voorgegaan”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Studieopdracht Keizerspark kan opnieuw van start gaan

De nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark, met aangepaste eisen, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 november. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen omwille van de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten nu terug aan de slag.

Wingene

Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.