Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.

De Wingense onderneming Vadelo, geleid door Evelien De Loof en Joeri Van Waeyenberge, bundelt krachten met Mobilefoodbar onder leiding van Franky Van Hulle. Samen transformeren ze het sportpark in Wingene tot een culinaire hotspot tijdens het Wingense foodtruckfestival.

Van en voor lokale ondernemers

“We verwelkomen ongeveer twintig foodtrucks, elk met hun unieke specialiteiten, om een breed scala aan smaken en gerechten te presenteren. Ons doel is samen te werken met lokale ondernemers. Standhouders betalen €350 standgeld voor het totale weekend per foodtruck, waarbij alle opbrengsten voor hen zijn”, verklaren Joeri Van Waeyenberge en Franky Van Hulle. Lokale bedrijven krijgen ook de voorkeur voor technische ondersteuning en inrichting. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met de initiatiefnemers.

Vermaak voor iedereen

Schepen van Cultuur, Brecht Warnez, voegt toe: “Het festival, dat plaatsvindt van 12 tot 14 juli in het sportpark van Wingene, biedt naast culinaire verwennerij ook diverse randactiviteiten zoals een springkasteel, kindergrime en een clown. We zijn trots dit samen met lokale ondernemers aan onze inwoners te kunnen presenteren.”

De toegang tot het festival is gratis voor alle bezoekers, wat bijdraagt aan een gastvrije en inclusieve sfeer.

Steun voor G-sportclubs

In lijn met hun engagement voor de gemeenschap, doneren Vadelo en Mobilefoodbar samen €1.000 aan G-sportclubs in Wingene. De organisatoren zoeken tevens naar manieren om G-sport positief te belichten, eventueel via promotieactiviteiten of een sportwedstrijd. “We waarderen het zeer dat de organisatoren aandacht hebben voor onze G-sportclubs en hen op deze manier steunen,” zegt Jens Danneels, schepen van Sport.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Cultuur

Gedichtenwandeling met lokaal talent

Nog tot eind februari kan je in het centrum van Zwevezele deelnemen aan de gedichtenwandeling. Langsheen de route van ongeveer 5 kilometer kom je tientallen knappe gedichten tegen van lokale dichters over het thema ‘thuis’. “Nooit eerder werden zoveel gedichten ingestuurd”, zegt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “Poëzie is dood? Niet in onze gemeente!”