Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.

De Wingense onderneming Vadelo, geleid door Evelien De Loof en Joeri Van Waeyenberge, bundelt krachten met Mobilefoodbar onder leiding van Franky Van Hulle. Samen transformeren ze het sportpark in Wingene tot een culinaire hotspot tijdens het Wingense foodtruckfestival.

Van en voor lokale ondernemers

“We verwelkomen ongeveer twintig foodtrucks, elk met hun unieke specialiteiten, om een breed scala aan smaken en gerechten te presenteren. Ons doel is samen te werken met lokale ondernemers. Standhouders betalen €350 standgeld voor het totale weekend per foodtruck, waarbij alle opbrengsten voor hen zijn”, verklaren Joeri Van Waeyenberge en Franky Van Hulle. Lokale bedrijven krijgen ook de voorkeur voor technische ondersteuning en inrichting. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met de initiatiefnemers.

Vermaak voor iedereen

Schepen van Cultuur, Brecht Warnez, voegt toe: “Het festival, dat plaatsvindt van 12 tot 14 juli in het sportpark van Wingene, biedt naast culinaire verwennerij ook diverse randactiviteiten zoals een springkasteel, kindergrime en een clown. We zijn trots dit samen met lokale ondernemers aan onze inwoners te kunnen presenteren.”

De toegang tot het festival is gratis voor alle bezoekers, wat bijdraagt aan een gastvrije en inclusieve sfeer.

Steun voor G-sportclubs

In lijn met hun engagement voor de gemeenschap, doneren Vadelo en Mobilefoodbar samen €1.000 aan G-sportclubs in Wingene. De organisatoren zoeken tevens naar manieren om G-sport positief te belichten, eventueel via promotieactiviteiten of een sportwedstrijd. “We waarderen het zeer dat de organisatoren aandacht hebben voor onze G-sportclubs en hen op deze manier steunen,” zegt Jens Danneels, schepen van Sport.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”