Vriendenavond met acteur Karel Deruwe is het slot van een geslaagde Gedichtenwandeling

Enkele honderden mensen wandelen de voorbije periode de gedichtenwandeling in Wingene, georganiseerd door de bibliotheekraad en het bibliotheekteam. “Dit jaar nodigen we, als slot, iedereen uit op vrijdag 24 februari om 20 u. in de cafetaria van de Alk voor onze vriendenavond”, geeft schepen van Cultuur en Bibliotheek Brecht Warnez aan.

Een vriendenavond?

“Op de vriendenavond willen we vooral mensen samenbrengen”, zegt bibliothecaris Christine Fransoo. “We wisten acteur Karel Deruwe naar Wingene te halen. Hij brengt een prachtig verhaal over de vriendschap in het wielermilieu en brengt tot slot de drie winnende weesgedichten uit onze wandeling”, vult Warnez aan.

De bibliotheekraad hoopt op deze allereerste gratis vriendenavond, komende vrijdag, veel volk te kunnen ontvangen. Want naast de vriendschap, is er een hapje en een drankje voorzien voor de aanwezigen. Tot slot worden de winnaars van de wandeling bekend gemaakt. Hiervoor kan je gratis inschrijven via het digitaal loket op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Wandelen kan nog tot en met vrijdag 24 februari

Wie nog niet heeft deelgenomen aan de gratis gedichtenwandeling, kan tot en met nu vrijdag 24 februari starten aan de Alk. De route is te vinden in de bibliotheek of in het standje aan de start van de wandeling aan recreatiebad de Alk. Het plannetje is ook online terug te vinden op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Langs de route kom je 25 mooie weesgedichten tegen. We zijn erg blij dat telkens een andere vereniging het meter- of peterschap van een gedicht op zich nam”, geeft Stijn Verkinderen namens de bibliotheekraad aan.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Jong CD&V vraagt steun voor verenigingen bij ontlenen herbruikbare bekers

In februari bevroeg JONGCD&V Wingene-Zwevezele de sport- en socio-culturele verenigingen van de gemeente rond hun gebruik van herbruikbare bekers. “Een op de vier aangeschreven verenigingen vulde onze digitale enquête in,” zegt jongerenvoorzitter Ruben Verkest. “Verenigingen zijn vragende partij voor een financiële tussenkomst van de gemeente bij het ontlenen én een lokaal afhaalpunt.”

Milieu

Gemeente biedt eigen gekweekt bloemenzaad aan voor particuliere tuinen

Tot 15 april kunnen geïnteresseerde inwoners bloemenzaad bestellen voor de eigen tuin. Het bloemenzaad werd afgelopen jaar geoogst op het gemeentelijk bloemenzaadwinningsperceel “Bieland”, dat zich vlak naast het kerkhof in Zwevezele bevindt. “Met dit initiatief willen we inwoners aansporen om een perkje met wilde bloemen in hun tuin te voorzien. De bloemen leveren voedsel voor vlinders en bijen. Bijen zijn van onschatbare waarde en zorgen voor bestuiving en vruchtzetting van drie vierde van alle voedingsgewassen”, aldus schepen Hedwig Kerckhove en schepen Brecht Warnez.