Vriendenavond met acteur Karel Deruwe is het slot van een geslaagde Gedichtenwandeling

Enkele honderden mensen wandelen de voorbije periode de gedichtenwandeling in Wingene, georganiseerd door de bibliotheekraad en het bibliotheekteam. “Dit jaar nodigen we, als slot, iedereen uit op vrijdag 24 februari om 20 u. in de cafetaria van de Alk voor onze vriendenavond”, geeft schepen van Cultuur en Bibliotheek Brecht Warnez aan.

Een vriendenavond?

“Op de vriendenavond willen we vooral mensen samenbrengen”, zegt bibliothecaris Christine Fransoo. “We wisten acteur Karel Deruwe naar Wingene te halen. Hij brengt een prachtig verhaal over de vriendschap in het wielermilieu en brengt tot slot de drie winnende weesgedichten uit onze wandeling”, vult Warnez aan.

De bibliotheekraad hoopt op deze allereerste gratis vriendenavond, komende vrijdag, veel volk te kunnen ontvangen. Want naast de vriendschap, is er een hapje en een drankje voorzien voor de aanwezigen. Tot slot worden de winnaars van de wandeling bekend gemaakt. Hiervoor kan je gratis inschrijven via het digitaal loket op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Wandelen kan nog tot en met vrijdag 24 februari

Wie nog niet heeft deelgenomen aan de gratis gedichtenwandeling, kan tot en met nu vrijdag 24 februari starten aan de Alk. De route is te vinden in de bibliotheek of in het standje aan de start van de wandeling aan recreatiebad de Alk. Het plannetje is ook online terug te vinden op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Langs de route kom je 25 mooie weesgedichten tegen. We zijn erg blij dat telkens een andere vereniging het meter- of peterschap van een gedicht op zich nam”, geeft Stijn Verkinderen namens de bibliotheekraad aan.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Vlaanderen blijft investeren in funerair erfgoed

De werken aan de natuurbegraafplaats op de grens Ruiselede-Wingene zullen begin volgend jaar ook aanvangen. Dit project, onderdeel van een bredere inspanning om funeraire sites in West-Vlaanderen te beschermen, waaronder 179 structuren en 151 militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, omvat een investering van ongeveer 280.000 euro. “Het behoud van funerair erfgoed is essentieel, niet alleen als erfenis van onze geschiedenis, maar ook als teken van respect voor hen die ons zijn voorgegaan”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Studieopdracht Keizerspark kan opnieuw van start gaan

De nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark, met aangepaste eisen, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 november. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen omwille van de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten nu terug aan de slag.

Wingene

Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.