Vriendenavond met acteur Karel Deruwe is het slot van een geslaagde Gedichtenwandeling

Enkele honderden mensen wandelen de voorbije periode de gedichtenwandeling in Wingene, georganiseerd door de bibliotheekraad en het bibliotheekteam. “Dit jaar nodigen we, als slot, iedereen uit op vrijdag 24 februari om 20 u. in de cafetaria van de Alk voor onze vriendenavond”, geeft schepen van Cultuur en Bibliotheek Brecht Warnez aan.

Een vriendenavond?

“Op de vriendenavond willen we vooral mensen samenbrengen”, zegt bibliothecaris Christine Fransoo. “We wisten acteur Karel Deruwe naar Wingene te halen. Hij brengt een prachtig verhaal over de vriendschap in het wielermilieu en brengt tot slot de drie winnende weesgedichten uit onze wandeling”, vult Warnez aan.

De bibliotheekraad hoopt op deze allereerste gratis vriendenavond, komende vrijdag, veel volk te kunnen ontvangen. Want naast de vriendschap, is er een hapje en een drankje voorzien voor de aanwezigen. Tot slot worden de winnaars van de wandeling bekend gemaakt. Hiervoor kan je gratis inschrijven via het digitaal loket op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Wandelen kan nog tot en met vrijdag 24 februari

Wie nog niet heeft deelgenomen aan de gratis gedichtenwandeling, kan tot en met nu vrijdag 24 februari starten aan de Alk. De route is te vinden in de bibliotheek of in het standje aan de start van de wandeling aan recreatiebad de Alk. Het plannetje is ook online terug te vinden op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Langs de route kom je 25 mooie weesgedichten tegen. We zijn erg blij dat telkens een andere vereniging het meter- of peterschap van een gedicht op zich nam”, geeft Stijn Verkinderen namens de bibliotheekraad aan.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”