Vlaanderen Feest in sportpark Wingene

Onder de noemer ‘Vlaanderen Feest’ viert gemeente Wingene op vrijdag 7 juli het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in het sportpark van Wingene. Een geweldige line-up staat klaar: de KetnetBand, Soulbrothers, Gestapo Kallmuzik en DJ 5napback! Het sportpark wordt omgetoverd tot een gezellige festivalweide met naast livemuziek ook frisse zomerdrankjes, heerlijke snacks en kinderanimatie. Vlaanderen Feest gaat door op vrijdag 7 juli vanaf 19 uur, de toegang is gratis!

Lekker viben met heerlijke livemuziek

De organisatie van Vlaanderen Feest in Wingene is in handen van de cultuurraad en Team Cultuur. “Met Vlaanderen Feest sluiten we traditiegetrouw ons cultuurseizoen af en luiden we op een heerlijke, muzikale en gezellige manier de zomer in”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Hét feest van de zomer trekt jaarlijks heel wat volk aan. “We geloven dat we een erg mooie en gevarieerde affiche hebben”, gaat Maarten Huvaere, voorzitter van de cultuurraad verder. “We verwelkomen vanaf 19 uur De KetnetBand voor onze jongste inwoners, daarna volgen de straffe Soulbrothers en elektropoppretband Gestapo Knallmuzik. We eindigen het feestje in de vroege uurtjes met een spetterende show van DJ 5napback.”

Sfeervolle avond

Vlaanderen Feest is meer dan muziek alleen! Langs de rand van het sportpark zullen heel wat kraampjes en foodtrucks staan waarin lokale traiteurs hun specialiteiten aanbieden: van knapperige frietjes, overheerlijke burgers en hotdogs, tot lekkere pizza’s en krokante croques. Uiteraard ontbreken ook de verfrissende ijsjes en andere dessertjes niet.

De vrijwilligers van de cultuurraad bemannen de dranktent en er is leuke kinderanimatie. “We zijn blij te kunnen rekenen op heel wat vrijwilligers om Vlaanderen Feest mogelijk te maken. We gaan voluit voor sfeer op dit schitterende event dat ook een familiefeest moet zijn”, vertelt Brecht Warnez. “Voor de kinderen zorgen we daarom voor springkastelen en allerlei creatieve spelletjes.”

Over de artiesten

Vanaf 19 uur brengt De KetnetBand een onvergetelijke, knettergekke liveshow voor de kleinste feestgangers. Ketnethelden Gloria, Maureen, Gio, Maarten, Lotte en Jasper wisselen elkaar af. We zijn benieuwd naar wie zal optreden in Wingene. Het wordt in elk geval een Ketnetfeestje waar de kinderen nog lang van zullen nagenieten.

Soulbrothers Wim Soutaer, Charel Van Domburg en Vincent Goeminne razen al meer dan 10 jaar door festivals, feesttenten, zomerhappenings en kermissen in binnen- en buitenland. De straffe formatie is te zien in het Wingense sportpark om 20.45 uur. We zijn ervan overtuigd dat ze jong en oud zullen kunnen beroeren en op de dansvloer zullen krijgen!

Rond 23 uur neemt Gestapo Knallmuzik het podium over. De Belgische elektropoppretband zingt in het zelfbenoemde ‘Jean-Marie Pfaff-Duits’. Hun nummers “Angela Merkel”, “Wir gehen von Grond” en “Kächelwinkel Pëeters“ zijn intussen tijdloos geworden. Ze beloven feest op het podium. In hun eigen woorden: einen unfergesseliches festein wahr sie ins et jahr 2069 noch von sal sprëchen tëgen deine kleïnkinteren!“

DJ 5napback sluit de avond af met de leukste dansplaten, unieke mash-ups en een spetterende show. Sinds hij MNM Start to DJ won trad hij al op op Tomorrowland, Balaton Sound, in Lloret De Mar en in de Franse Alpen … en nu ook in het sportpark van Wingene!

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Cultuur

6,5 miljoen euro voor renovatie van beschermde schoolgebouwen

Vlaanderen geeft dit jaar 6.587.261 euro subsidie aan acht scholen om hun gebouwen te restaureren. Het gaat om scholen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een vraag van Parlementslid Brecht Warnez (cd&v) aan minister Diependaele (N-VA). “Onderwijsgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor het verstrekken van onderwijs, maar ze dragen ook bij aan het behoud van ons waardevol onroerend erfgoed. Ze zijn deel van onze Vlaamse culturele identiteit en geschiedenis”, zegt parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.