Vlaanderen Feest in sportpark Wingene

Onder de noemer ‘Vlaanderen Feest’ viert gemeente Wingene op vrijdag 7 juli het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in het sportpark van Wingene. Een geweldige line-up staat klaar: de KetnetBand, Soulbrothers, Gestapo Kallmuzik en DJ 5napback! Het sportpark wordt omgetoverd tot een gezellige festivalweide met naast livemuziek ook frisse zomerdrankjes, heerlijke snacks en kinderanimatie. Vlaanderen Feest gaat door op vrijdag 7 juli vanaf 19 uur, de toegang is gratis!

Lekker viben met heerlijke livemuziek

De organisatie van Vlaanderen Feest in Wingene is in handen van de cultuurraad en Team Cultuur. “Met Vlaanderen Feest sluiten we traditiegetrouw ons cultuurseizoen af en luiden we op een heerlijke, muzikale en gezellige manier de zomer in”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Hét feest van de zomer trekt jaarlijks heel wat volk aan. “We geloven dat we een erg mooie en gevarieerde affiche hebben”, gaat Maarten Huvaere, voorzitter van de cultuurraad verder. “We verwelkomen vanaf 19 uur De KetnetBand voor onze jongste inwoners, daarna volgen de straffe Soulbrothers en elektropoppretband Gestapo Knallmuzik. We eindigen het feestje in de vroege uurtjes met een spetterende show van DJ 5napback.”

Sfeervolle avond

Vlaanderen Feest is meer dan muziek alleen! Langs de rand van het sportpark zullen heel wat kraampjes en foodtrucks staan waarin lokale traiteurs hun specialiteiten aanbieden: van knapperige frietjes, overheerlijke burgers en hotdogs, tot lekkere pizza’s en krokante croques. Uiteraard ontbreken ook de verfrissende ijsjes en andere dessertjes niet.

De vrijwilligers van de cultuurraad bemannen de dranktent en er is leuke kinderanimatie. “We zijn blij te kunnen rekenen op heel wat vrijwilligers om Vlaanderen Feest mogelijk te maken. We gaan voluit voor sfeer op dit schitterende event dat ook een familiefeest moet zijn”, vertelt Brecht Warnez. “Voor de kinderen zorgen we daarom voor springkastelen en allerlei creatieve spelletjes.”

Over de artiesten

Vanaf 19 uur brengt De KetnetBand een onvergetelijke, knettergekke liveshow voor de kleinste feestgangers. Ketnethelden Gloria, Maureen, Gio, Maarten, Lotte en Jasper wisselen elkaar af. We zijn benieuwd naar wie zal optreden in Wingene. Het wordt in elk geval een Ketnetfeestje waar de kinderen nog lang van zullen nagenieten.

Soulbrothers Wim Soutaer, Charel Van Domburg en Vincent Goeminne razen al meer dan 10 jaar door festivals, feesttenten, zomerhappenings en kermissen in binnen- en buitenland. De straffe formatie is te zien in het Wingense sportpark om 20.45 uur. We zijn ervan overtuigd dat ze jong en oud zullen kunnen beroeren en op de dansvloer zullen krijgen!

Rond 23 uur neemt Gestapo Knallmuzik het podium over. De Belgische elektropoppretband zingt in het zelfbenoemde ‘Jean-Marie Pfaff-Duits’. Hun nummers “Angela Merkel”, “Wir gehen von Grond” en “Kächelwinkel Pëeters“ zijn intussen tijdloos geworden. Ze beloven feest op het podium. In hun eigen woorden: einen unfergesseliches festein wahr sie ins et jahr 2069 noch von sal sprëchen tëgen deine kleïnkinteren!“

DJ 5napback sluit de avond af met de leukste dansplaten, unieke mash-ups en een spetterende show. Sinds hij MNM Start to DJ won trad hij al op op Tomorrowland, Balaton Sound, in Lloret De Mar en in de Franse Alpen … en nu ook in het sportpark van Wingene!

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.