Verwendag in de bib: een lezing met gezond lekkers & digihulp

Op zaterdagochtend 7 oktober zet de bib de deuren wagenwijd open voor trouwe én nieuwe bezoekers. “Er valt extra veel te beleven en te ontdekken”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “De verwendag is het perfecte moment om onze trouwe bezoekers in de watten te leggen én nieuwe bezoekers aan te trekken. Iedereen is welkom!”

Op het programma:

  • Sabine Martens, apotheker en voedings- en stofwisselingsdeskundige, brengt vanaf 10 uur de boeiende lezing ‘Leven in ritme met de natuur’ . Haar uiteenzetting geeft het sterke verband weer tussen onszelf en de natuur.
  • Na de lezing worden bezoekers getrakteerd op enkele gezonde hapjes en drankjes.
  • ‘Zit jij goed in je vel?’ De eerstelijnspsychologen in onze gemeente zijn, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, aanwezig voor meer info of gewoon een warme babbel.
  • Een vraag over je pc, smartphone of tablet? Ga tussen 10 en 12 uur even langs bij onze digihelpers.
  • De Dag tegen Kanker op 19 oktober komt dichterbij. Bij inwoonster Katia Carreweyn kan je prachtige haakwerkjes kopen. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.
  • Ontdek ons ruim assortiment boeken, tijdschriften en kranten, prentenboeken, dvd’s … ter plaatse met een lekkere koffie erbij of leen de materialen uit.  Nog beter: doe een batje in onze hoek met afgevoerde boeken (2+1 gratis ).

Alle activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Vlaanderen blijft investeren in funerair erfgoed

De werken aan de natuurbegraafplaats op de grens Ruiselede-Wingene zullen begin volgend jaar ook aanvangen. Dit project, onderdeel van een bredere inspanning om funeraire sites in West-Vlaanderen te beschermen, waaronder 179 structuren en 151 militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, omvat een investering van ongeveer 280.000 euro. “Het behoud van funerair erfgoed is essentieel, niet alleen als erfenis van onze geschiedenis, maar ook als teken van respect voor hen die ons zijn voorgegaan”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Studieopdracht Keizerspark kan opnieuw van start gaan

De nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark, met aangepaste eisen, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 november. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen omwille van de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten nu terug aan de slag.

Wingene

Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.