Verwendag in de bib: een lezing met gezond lekkers & digihulp

Op zaterdagochtend 7 oktober zet de bib de deuren wagenwijd open voor trouwe én nieuwe bezoekers. “Er valt extra veel te beleven en te ontdekken”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “De verwendag is het perfecte moment om onze trouwe bezoekers in de watten te leggen én nieuwe bezoekers aan te trekken. Iedereen is welkom!”

Op het programma:

  • Sabine Martens, apotheker en voedings- en stofwisselingsdeskundige, brengt vanaf 10 uur de boeiende lezing ‘Leven in ritme met de natuur’ . Haar uiteenzetting geeft het sterke verband weer tussen onszelf en de natuur.
  • Na de lezing worden bezoekers getrakteerd op enkele gezonde hapjes en drankjes.
  • ‘Zit jij goed in je vel?’ De eerstelijnspsychologen in onze gemeente zijn, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, aanwezig voor meer info of gewoon een warme babbel.
  • Een vraag over je pc, smartphone of tablet? Ga tussen 10 en 12 uur even langs bij onze digihelpers.
  • De Dag tegen Kanker op 19 oktober komt dichterbij. Bij inwoonster Katia Carreweyn kan je prachtige haakwerkjes kopen. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.
  • Ontdek ons ruim assortiment boeken, tijdschriften en kranten, prentenboeken, dvd’s … ter plaatse met een lekkere koffie erbij of leen de materialen uit.  Nog beter: doe een batje in onze hoek met afgevoerde boeken (2+1 gratis ).

Alle activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”