Trefpunt over premies en technieken rond energiezuinigheid

Energiekosten blijven voor elke Vlaming hoog. Veel mensen zoeken haalbare en betaalbare oplossingen. Welke investering is in welke woning zinvol en bestaan daarvoor premies? “Duurzaam bouwen, renoveren en isoleren is meer dan ooit nodig en zinvol. De overheid steunt hierbij, maar het is voor veel mensen te ingewikkeld”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die op 21 maart meer uitleg geeft op een gratis trefpunt over betaalbare energie.

Het trefpunt energie is een bijeenkomst die open staat voor elke burger uit de regio die meer wil weten over dit thema, zowel op vlak van de beschikbare premies als op het vlak van de technische mogelijkheden.

De wirwar van premies en keuzestress bij technieken

Het is de rol van de overheid om de burgers te steunen bij ingrijpende veranderingen, premies zijn hiervoor een goede manier. Zowel de omslag naar steeds meer technische oplossingen om energiezuinig te gaan bouwen of renoveren als het belang van duurzame keuzes hierbij vereisen heel wat kennis.

We brengen een helder overzicht van de bestaande premies. Om alle aanwezigen wegwijs te maken in de technieken, nodigen we daarnaast ook een specialist duurzaam bouwen van Acasus uit”, geeft Brecht Warnez aan.

Energie-bewuste locatie

Het trefpunt energie is gratis en gaat op 21 maart om 19.30 u. door in de toonzaal van verlichtingsspecialist L’Ombre in de Moortelmeers 3 in Pittem. “Het bedrijf is de ideale locatie om aan te tonen wat het effect van techniek op de verbruikskost kan zijn”, stellen organisatoren Nathalie Delaere en Els Goeminne. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan hier.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

Meer dan 300.000 euro voor West-Vlaamse molens

In 2022 en 2023 maakte Vlaanderen meer dan driehonderd duizend euro vrij voor het onderhoud van molens. “Dit is echter nog niet voldoende. Het is belangrijk te blijven investeren in ons West-Vlaams cultureel erfgoed”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.