Trefpunt over premies en technieken rond energiezuinigheid

Energiekosten blijven voor elke Vlaming hoog. Veel mensen zoeken haalbare en betaalbare oplossingen. Welke investering is in welke woning zinvol en bestaan daarvoor premies? “Duurzaam bouwen, renoveren en isoleren is meer dan ooit nodig en zinvol. De overheid steunt hierbij, maar het is voor veel mensen te ingewikkeld”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die op 21 maart meer uitleg geeft op een gratis trefpunt over betaalbare energie.

Het trefpunt energie is een bijeenkomst die open staat voor elke burger uit de regio die meer wil weten over dit thema, zowel op vlak van de beschikbare premies als op het vlak van de technische mogelijkheden.

De wirwar van premies en keuzestress bij technieken

Het is de rol van de overheid om de burgers te steunen bij ingrijpende veranderingen, premies zijn hiervoor een goede manier. Zowel de omslag naar steeds meer technische oplossingen om energiezuinig te gaan bouwen of renoveren als het belang van duurzame keuzes hierbij vereisen heel wat kennis.

We brengen een helder overzicht van de bestaande premies. Om alle aanwezigen wegwijs te maken in de technieken, nodigen we daarnaast ook een specialist duurzaam bouwen van Acasus uit”, geeft Brecht Warnez aan.

Energie-bewuste locatie

Het trefpunt energie is gratis en gaat op 21 maart om 19.30 u. door in de toonzaal van verlichtingsspecialist L’Ombre in de Moortelmeers 3 in Pittem. “Het bedrijf is de ideale locatie om aan te tonen wat het effect van techniek op de verbruikskost kan zijn”, stellen organisatoren Nathalie Delaere en Els Goeminne. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan hier.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

cd&v wil meer centen voor landelijk Vlaanderen

Uit een onafhankelijke studie blijkt dat de financiering van de gemeenten eerlijker moet. “Wat we al jaren zeggen, wordt nu ook bevestigd. Vlaanderen moet de centrumsteden, de kleinere steden en de gemeenten meer centen geven. Landelijk Vlaanderen verdient meer respect. Zo moeten we Antwerpen en Gent geen pijn doen, krijgt de rest meer en is er minder administratieve overlast”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die al jaren op die nagel klopt.

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.