Snelle uitbetaling voor straat- en wijkcomités en socio-culturele verenigingen

Het gemeentebestuur van Wingene steunt het lokale socio-culturele bewegingswerk. Dit gebeurt op verschillende manieren: via een sterk advies, inspraak, een goede service, de ontleenmogelijkheid van feestmateriaal en ook via jaarlijkse subsidies. “Alle erkende verenigingen, wijk- en straatcomités kregen het aanbod om hun werkingssubsidie aan te vragen voor het voorbije jaar. Klanken vanuit het middenveld leren me alvast dat de procedure als een pak eenvoudiger en klantvriendelijker gezien wordt. Dit komt door digitalisatie en de automatisatie”, zegt raadslid Sandy Quintyn die hierover een vraag stelde in de gemeenteraad van 26 juni.

Schepen Brecht Warnez zette zijn schouders onder een snellere en eenvoudigere procedure voor de uitbetaling van de subsidies voor straat- en wijkcomités en verenigingen.

“Er werd gewerkt met een nieuw platform en we vroegen geen apart document met een activiteitenverslag op. Alles werd nu via één formulier opgevraagd. Wie digitaal niet vaardig is, kon fysiek terecht in het gemeentehuis”, legt de schepen uit.

Hierdoor zijn op dit ogenblik –  op ééntje na –  alle uitbetalingen van straat- en wijkcomités gebeurd. Die voor de socio-culturele verenigingen zullen ook eind juni rond zijn. Dit jaar zullen een 70-tal verenigingen subsidie krijgen alsook 39 straat- en wijkcomités. Dat is er ééntje meer dan vorig jaar.

De schepen vindt het erg belangrijk om feedback te krijgen. Deze week zal daarom aan alle straat- en wijkcomités een enquête worden bezorgd, om de nieuwe procedure te evalueren.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.