Snelle uitbetaling voor straat- en wijkcomités en socio-culturele verenigingen

Het gemeentebestuur van Wingene steunt het lokale socio-culturele bewegingswerk. Dit gebeurt op verschillende manieren: via een sterk advies, inspraak, een goede service, de ontleenmogelijkheid van feestmateriaal en ook via jaarlijkse subsidies. “Alle erkende verenigingen, wijk- en straatcomités kregen het aanbod om hun werkingssubsidie aan te vragen voor het voorbije jaar. Klanken vanuit het middenveld leren me alvast dat de procedure als een pak eenvoudiger en klantvriendelijker gezien wordt. Dit komt door digitalisatie en de automatisatie”, zegt raadslid Sandy Quintyn die hierover een vraag stelde in de gemeenteraad van 26 juni.

Schepen Brecht Warnez zette zijn schouders onder een snellere en eenvoudigere procedure voor de uitbetaling van de subsidies voor straat- en wijkcomités en verenigingen.

“Er werd gewerkt met een nieuw platform en we vroegen geen apart document met een activiteitenverslag op. Alles werd nu via één formulier opgevraagd. Wie digitaal niet vaardig is, kon fysiek terecht in het gemeentehuis”, legt de schepen uit.

Hierdoor zijn op dit ogenblik –  op ééntje na –  alle uitbetalingen van straat- en wijkcomités gebeurd. Die voor de socio-culturele verenigingen zullen ook eind juni rond zijn. Dit jaar zullen een 70-tal verenigingen subsidie krijgen alsook 39 straat- en wijkcomités. Dat is er ééntje meer dan vorig jaar.

De schepen vindt het erg belangrijk om feedback te krijgen. Deze week zal daarom aan alle straat- en wijkcomités een enquête worden bezorgd, om de nieuwe procedure te evalueren.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.

Wingene

Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen.
“Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.