Respect werkt

Onze partij pleit voor meer respect. Een ouderwets woord, maar vandaag belangrijker dan ooit.

Respect. Het zijn maar zeven letters maar het is een taal op zich. Op de bus en op school, in sociale media en ja, ook in de politiek. We staan voor enorme uitdagingen in ons land. Maar alleen met respect kunnen we die uitdagingen aan. Is dat een ouderwets woord? Kan best zijn, maar het is hoog tijd dat we er terug werk van maken. Want respect werkt.

Respect werkt voor al die mensen die Vlaanderen groot maken: de moeders en vaders die voor hun gezin zorgen, de zorgers, de boeren, de brandweermannen, de zelfstandigen, leerkrachten en ondernemers. Allemaal mensen die elke dag het beste van zichzelf geven, zonder dat de staat ze verplicht en zo onze gemeenschap maken.

Respect werkt voor zij die zorgen voor hun naasten, verenigingen draaiende houden en kmo’s uit de grond stampen. Zij verdienen een beleid dat kansen geeft maar ook doet wat moet. Belastinggeld dat besteed wordt om onze sociale welvaart uit te bouwen en te investeren in de welvaart van morgen.

Respect werkt voor al die mensen die samen onze wijken, gemeenten en steden maken tot de thuis die ze kunnen zijn. Een samenleving waar slechte manieren niet worden getolereerd. Waar we soms zacht, soms kordaat, maar altijd liefdevol zijn. Een gemeenschap waar we kunnen zijn wie we willen zijn en ook fier zijn op onze gedeelde normen en waarden.

Respect. Het zijn maar zeven letters, maar ze maken een wereld van verschil. Respect werkt.

Lees hier meer.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Verplichten EPC-NR-attest zal veel grotere noden blootleggen

Dit jaar krijgen de Vlaamse instellingen hoger onderwijs een extra investeringsbudget voor hun gebouwen. “We moeten bereid zijn meer en beter te investeren in ons hoger onderwijs. De extra’s zijn nog steeds te weinig. Instellingen blijven besparen op hun infrastructuur terwijl excellent onderwijs en -onderzoek ook een goede infrastructuur vraagt. We moeten als overheid naast het verplichten van attesten, ook mee investeren om zo de energiekosten te verlagen en te zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit in de leslokalen”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Onderwijs

‘Slechts’ vier op tien studenten studeert niet tijdig af bij graduaatsopleidingen

De vraag naar studenten met een graduaatsopleiding vanuit het arbeidsveld is groot, ook studenten zelf kiezen steeds vaker voor deze opleidingsvorm. Zes op tien studenten zijn diploma binnen de vooropgestelde studieduur van twee jaar. Dat is beter dan in de rest van het hoger onderwijs waar slechts één op drie zijn bachelordiploma tijdig behaalt. “De graduaatsopleidingen worden steeds populairder, en werkgevers hebben er ook steeds meer vraag naar. Maar het probleem is dat op dit moment er niet genoeg geld voor vrijgemaakt. Ik wil dit op de agenda van de commissie onderwijs. We moeten hier in het parlement de komende maanden openlijk over discussiëren, het werkveld beluisteren en het financieringssysteem veranderen, zodat het eerlijker wordt”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die hierover een vraag stelde aan minister Ben Weyts (NV-A).

Cultuur

6,5 miljoen euro voor renovatie van beschermde schoolgebouwen

Vlaanderen geeft dit jaar 6.587.261 euro subsidie aan acht scholen om hun gebouwen te restaureren. Het gaat om scholen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een vraag van Parlementslid Brecht Warnez (cd&v) aan minister Diependaele (N-VA). “Onderwijsgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor het verstrekken van onderwijs, maar ze dragen ook bij aan het behoud van ons waardevol onroerend erfgoed. Ze zijn deel van onze Vlaamse culturele identiteit en geschiedenis”, zegt parlementslid Brecht Warnez.