Respect werkt

Onze partij pleit voor meer respect. Een ouderwets woord, maar vandaag belangrijker dan ooit.

Respect. Het zijn maar zeven letters maar het is een taal op zich. Op de bus en op school, in sociale media en ja, ook in de politiek. We staan voor enorme uitdagingen in ons land. Maar alleen met respect kunnen we die uitdagingen aan. Is dat een ouderwets woord? Kan best zijn, maar het is hoog tijd dat we er terug werk van maken. Want respect werkt.

Respect werkt voor al die mensen die Vlaanderen groot maken: de moeders en vaders die voor hun gezin zorgen, de zorgers, de boeren, de brandweermannen, de zelfstandigen, leerkrachten en ondernemers. Allemaal mensen die elke dag het beste van zichzelf geven, zonder dat de staat ze verplicht en zo onze gemeenschap maken.

Respect werkt voor zij die zorgen voor hun naasten, verenigingen draaiende houden en kmo’s uit de grond stampen. Zij verdienen een beleid dat kansen geeft maar ook doet wat moet. Belastinggeld dat besteed wordt om onze sociale welvaart uit te bouwen en te investeren in de welvaart van morgen.

Respect werkt voor al die mensen die samen onze wijken, gemeenten en steden maken tot de thuis die ze kunnen zijn. Een samenleving waar slechte manieren niet worden getolereerd. Waar we soms zacht, soms kordaat, maar altijd liefdevol zijn. Een gemeenschap waar we kunnen zijn wie we willen zijn en ook fier zijn op onze gedeelde normen en waarden.

Respect. Het zijn maar zeven letters, maar ze maken een wereld van verschil. Respect werkt.

Lees hier meer.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”

Onderwijs

Steun bij opvoeding in digitale tijden

Leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden, dat is niet altijd gemakkelijk! De bib en het Huis van het Kind in Wingene ondersteunen kinderen, hun ouders en leerkrachten op vlak van media-opvoeding. Dit schooljaar kregen alle leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar van de Wingense scholen een interactieve lezing over de ‘gevaren van internet’ en op donderdagavond 28 maart is het de beurt aan de ouders.

Binnenlands Bestuur

Laat ouders niet opdraaien voor sluitende zwembaden

In de plenaire zitting gaf minister Weyts vandaag aan dat hij wil sleutelen aan de maximumfactuur om zo de kosten voor zwemlessen wel op de schoolrekening te kunnen aanrekenen. Hij hintte ook naar de mogelijkheid voor lokale besturen om zelf bussen in te leggen naar zwembaden. “De factuur gewoon doorschuiven naar de ouders en naar de gemeenten is voor ons geen oplossing voor het tekort aan zwembaden. Wij willen een structureel beleid met een basisfinanciering voor zwembaden en structurele subsidies voor renovaties die de energiefactuur van zwembaden te doen dalen. Elk kind, en bij uitbreiding elke Vlaming, moet kunnen leren zwemmen in de buurt”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.