Openingsweekend site de Schakel op 11 en 12 februari

Op zaterdag 11 februari wordt de site aan de Schakel officieel geopend. De nieuwe site biedt plaats aan het bufferbekken, het mountainbike- en cyclocrossparcours en de hondenloopweide. Het wordt een mooi openingsweekend met gezellige animatie, verschillende initiaties cyclocross en mountainbike. Op zondag 12 februari is er ook de cyclocrosswedstrijd van Wingene for Cycling voor miniemen en aspiranten.

Bufferbekken aan de basis

“Sinds september 2021 werkten we samen met de provincie West-Vlaanderen om langs de Ringbeek een gecontroleerd overstromingsgebied aan te leggen. Van hieruit heeft de site stilletjes aan vorm gekregen en is zo uitgegroeid tot een combinatie van waterhuishouding, natuurbeleving en recreatie”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove.

Initiaties cyclocross en mountainbike

“Tijdens het openingsweekend van 11 en 12 februari fietsen we het gloednieuwe parcours in! Op zaterdag organiseren we verschillende initiaties onder begeleiding van de Wingense Wielerschool en de Mountainbikeclub 269 inch Tielt. Schrijf je snel in via www.wingene.be/inschrijven, de initiaties staan open voor alle leeftijden en duren telkens één uur”, legt schepen Jens Danneels uit. Op zondag 12 februari organiseert Wingene for Cycling voor de eerste keer een cyclocross voor de miniemen U12 en aspiranten U15.

Onthulling nieuwe naam

Eind december werd de oproep gelanceerd om de nieuwe site een leuke naam te geven.

“We kregen heel wat suggesties binnen, wat getuigt van een grote betrokkenheid van onze inwoners. De naam die uiteindelijk door de jury werd gekozen, wordt bekend gemaakt op zaterdag 11 februari”, zegt schepen Brecht Warnez.

Alle info over het openingsweekend lees je op www.wingene.be/openingsweekend-site-schakel

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”