Openingsweekend site de Schakel op 11 en 12 februari

Op zaterdag 11 februari wordt de site aan de Schakel officieel geopend. De nieuwe site biedt plaats aan het bufferbekken, het mountainbike- en cyclocrossparcours en de hondenloopweide. Het wordt een mooi openingsweekend met gezellige animatie, verschillende initiaties cyclocross en mountainbike. Op zondag 12 februari is er ook de cyclocrosswedstrijd van Wingene for Cycling voor miniemen en aspiranten.

Bufferbekken aan de basis

“Sinds september 2021 werkten we samen met de provincie West-Vlaanderen om langs de Ringbeek een gecontroleerd overstromingsgebied aan te leggen. Van hieruit heeft de site stilletjes aan vorm gekregen en is zo uitgegroeid tot een combinatie van waterhuishouding, natuurbeleving en recreatie”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove.

Initiaties cyclocross en mountainbike

“Tijdens het openingsweekend van 11 en 12 februari fietsen we het gloednieuwe parcours in! Op zaterdag organiseren we verschillende initiaties onder begeleiding van de Wingense Wielerschool en de Mountainbikeclub 269 inch Tielt. Schrijf je snel in via www.wingene.be/inschrijven, de initiaties staan open voor alle leeftijden en duren telkens één uur”, legt schepen Jens Danneels uit. Op zondag 12 februari organiseert Wingene for Cycling voor de eerste keer een cyclocross voor de miniemen U12 en aspiranten U15.

Onthulling nieuwe naam

Eind december werd de oproep gelanceerd om de nieuwe site een leuke naam te geven.

“We kregen heel wat suggesties binnen, wat getuigt van een grote betrokkenheid van onze inwoners. De naam die uiteindelijk door de jury werd gekozen, wordt bekend gemaakt op zaterdag 11 februari”, zegt schepen Brecht Warnez.

Alle info over het openingsweekend lees je op www.wingene.be/openingsweekend-site-schakel

Gerelateerd nieuws

Milieu

Jong CD&V vraagt steun voor verenigingen bij ontlenen herbruikbare bekers

In februari bevroeg JONGCD&V Wingene-Zwevezele de sport- en socio-culturele verenigingen van de gemeente rond hun gebruik van herbruikbare bekers. “Een op de vier aangeschreven verenigingen vulde onze digitale enquête in,” zegt jongerenvoorzitter Ruben Verkest. “Verenigingen zijn vragende partij voor een financiële tussenkomst van de gemeente bij het ontlenen én een lokaal afhaalpunt.”

Milieu

Gemeente biedt eigen gekweekt bloemenzaad aan voor particuliere tuinen

Tot 15 april kunnen geïnteresseerde inwoners bloemenzaad bestellen voor de eigen tuin. Het bloemenzaad werd afgelopen jaar geoogst op het gemeentelijk bloemenzaadwinningsperceel “Bieland”, dat zich vlak naast het kerkhof in Zwevezele bevindt. “Met dit initiatief willen we inwoners aansporen om een perkje met wilde bloemen in hun tuin te voorzien. De bloemen leveren voedsel voor vlinders en bijen. Bijen zijn van onschatbare waarde en zorgen voor bestuiving en vruchtzetting van drie vierde van alle voedingsgewassen”, aldus schepen Hedwig Kerckhove en schepen Brecht Warnez.