Openingsweekend site de Schakel op 11 en 12 februari

Op zaterdag 11 februari wordt de site aan de Schakel officieel geopend. De nieuwe site biedt plaats aan het bufferbekken, het mountainbike- en cyclocrossparcours en de hondenloopweide. Het wordt een mooi openingsweekend met gezellige animatie, verschillende initiaties cyclocross en mountainbike. Op zondag 12 februari is er ook de cyclocrosswedstrijd van Wingene for Cycling voor miniemen en aspiranten.

Bufferbekken aan de basis

“Sinds september 2021 werkten we samen met de provincie West-Vlaanderen om langs de Ringbeek een gecontroleerd overstromingsgebied aan te leggen. Van hieruit heeft de site stilletjes aan vorm gekregen en is zo uitgegroeid tot een combinatie van waterhuishouding, natuurbeleving en recreatie”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove.

Initiaties cyclocross en mountainbike

“Tijdens het openingsweekend van 11 en 12 februari fietsen we het gloednieuwe parcours in! Op zaterdag organiseren we verschillende initiaties onder begeleiding van de Wingense Wielerschool en de Mountainbikeclub 269 inch Tielt. Schrijf je snel in via www.wingene.be/inschrijven, de initiaties staan open voor alle leeftijden en duren telkens één uur”, legt schepen Jens Danneels uit. Op zondag 12 februari organiseert Wingene for Cycling voor de eerste keer een cyclocross voor de miniemen U12 en aspiranten U15.

Onthulling nieuwe naam

Eind december werd de oproep gelanceerd om de nieuwe site een leuke naam te geven.

“We kregen heel wat suggesties binnen, wat getuigt van een grote betrokkenheid van onze inwoners. De naam die uiteindelijk door de jury werd gekozen, wordt bekend gemaakt op zaterdag 11 februari”, zegt schepen Brecht Warnez.

Alle info over het openingsweekend lees je op www.wingene.be/openingsweekend-site-schakel

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.

Wingene

Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen.
“Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.