Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen. “Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.

In 2012 was de gemeente Wingene één van de eerste gemeenten in Vlaanderen met een digitale straatcommunicatie. Destijds vormden deze borden een moderne vervanging voor de traditionele aanplakborden en -palen. In de loop van de jaren volgden talrijke gemeenten het voorbeeld van Wingene. Nu – ruim 10 jaar later – waren de borden verouderd en aan vervanging toe. Het gaat om een investering van maar liefst 94.000 euro.

De nieuwe borden bieden een aanzienlijk betere beeldkwaliteit.

“Er waren wel wat verenigingen die klaagden over de beeldkwaliteit. En terecht. Met de nieuwe borden is de weergave scherper en helderder, wat de effectiviteit van de boodschap aanzienlijk vergroot”, legt Brecht Warnez uit.

Alle verenigingen in Wingene worden aangemoedigd om deze vernieuwde digiborden in te zetten om hun niet-commerciële activiteiten te promoten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het nieuwe, hogere bestandsformaat van 280 x 441 pixels om de boodschap optimaal weer te geven. Meer info vind je op www.wingene.be/digiborden.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.

Wingene

Snelle uitbetaling voor straat- en wijkcomités en socio-culturele verenigingen

Het gemeentebestuur van Wingene steunt het lokale socio-culturele bewegingswerk. Dit gebeurt op verschillende manieren: via een sterk advies, inspraak, een goede service, de ontleenmogelijkheid van feestmateriaal en ook via jaarlijkse subsidies. “Alle erkende verenigingen, wijk- en straatcomités kregen het aanbod om hun werkingssubsidie aan te vragen voor het voorbije jaar. Klanken vanuit het middenveld leren me alvast dat de procedure als een pak eenvoudiger en klantvriendelijker gezien wordt. Dit komt door digitalisatie en de automatisatie”, zegt raadslid Sandy Quintyn die hierover een vraag stelde in de gemeenteraad van 26 juni.