Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen. “Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.

In 2012 was de gemeente Wingene één van de eerste gemeenten in Vlaanderen met een digitale straatcommunicatie. Destijds vormden deze borden een moderne vervanging voor de traditionele aanplakborden en -palen. In de loop van de jaren volgden talrijke gemeenten het voorbeeld van Wingene. Nu – ruim 10 jaar later – waren de borden verouderd en aan vervanging toe. Het gaat om een investering van maar liefst 94.000 euro.

De nieuwe borden bieden een aanzienlijk betere beeldkwaliteit.

“Er waren wel wat verenigingen die klaagden over de beeldkwaliteit. En terecht. Met de nieuwe borden is de weergave scherper en helderder, wat de effectiviteit van de boodschap aanzienlijk vergroot”, legt Brecht Warnez uit.

Alle verenigingen in Wingene worden aangemoedigd om deze vernieuwde digiborden in te zetten om hun niet-commerciële activiteiten te promoten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het nieuwe, hogere bestandsformaat van 280 x 441 pixels om de boodschap optimaal weer te geven. Meer info vind je op www.wingene.be/digiborden.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.