Nieuwe digiborden verhelderen straatcommunicatie

In augustus onthulde de gemeente Wingene met trots de splinternieuwe digiborden bij het gemeentehuis in Wingene en op de Markt in Zwevezele. Op de digiborden verschijnen activiteiten, evenementen, campagnes en acties die in de gemeente plaatsvinden en georganiseerd worden door de gemeente of door verenigingen. “Op die manier ondersteunen we onze verenigingen op een effectieve en goedkope manier. Elke erkende Wingense vereniging kan via de digiborden gratis hun evenement communiceren met duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om culturele evenementen, sportactiviteiten of andere bijeenkomsten, de digiborden zijn beschikbaar om de initiatieven die voor het brede publiek georganiseerd worden onder de aandacht te brengen”, vertelt schepen van Communicatie Brecht Warnez.

In 2012 was de gemeente Wingene één van de eerste gemeenten in Vlaanderen met een digitale straatcommunicatie. Destijds vormden deze borden een moderne vervanging voor de traditionele aanplakborden en -palen. In de loop van de jaren volgden talrijke gemeenten het voorbeeld van Wingene. Nu – ruim 10 jaar later – waren de borden verouderd en aan vervanging toe. Het gaat om een investering van maar liefst 94.000 euro.

De nieuwe borden bieden een aanzienlijk betere beeldkwaliteit.

“Er waren wel wat verenigingen die klaagden over de beeldkwaliteit. En terecht. Met de nieuwe borden is de weergave scherper en helderder, wat de effectiviteit van de boodschap aanzienlijk vergroot”, legt Brecht Warnez uit.

Alle verenigingen in Wingene worden aangemoedigd om deze vernieuwde digiborden in te zetten om hun niet-commerciële activiteiten te promoten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het nieuwe, hogere bestandsformaat van 280 x 441 pixels om de boodschap optimaal weer te geven. Meer info vind je op www.wingene.be/digiborden.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”