Nieuw evenementenloket begeleidt verenigingen

Geluidsnormen, herbruikbare bekers, veiligheid … Bij de organisatie van een evenement komt heel wat bij kijken. Dankzij het nieuwe digitale evenementenloket verliezen organisatoren voortaan niets meer uit het oog! Het loket wordt ondersteund door het gebruiksvriendelijke platform Eaglebe. “Wil je een evenement organiseren in Wingene? Dan kan je op www.wingene.be/organiseren terecht voor alle info rond het organiseren en het aanvragen van jouw evenement”, vertelt burgemeester Lieven Huys. “Op dinsdagavond 12 maart kregen onze verenigingen het gloednieuwe platform in primeur te zien tijdens een infoavond!”

Vlottere en efficiëntere verwerking van aanvragen


“Op het platform Eaglebe kan je als organisator terecht om jouw evenement van A tot Z aan te vragen. Hiermee gaan we voor een vlottere en efficiëntere verwerking van jouw aanvraag”, vertelt schepen van Feestelijkheden, Ann Mesure. Sommige zaken kan je niet rechtstreeks aanvragen in Eaglebe, bijvoorbeeld het reserveren van materialen. Daarvoor kan je nog steeds terecht op ons reservatieplatform (reservaties.wingene.be).

“Het grote voordeel van het evenementenloket is dat je aan al deze stappen herinnerd wordt en correct wordt doorverwezen. Als organisator kan je op die manier niets meer vergeten en vereenvoudigt het aanvraagproces. Het is voor verenigingen al vaak ingewikkeld genoeg. Dat wordt nu gemakkelijker”, verduidelijkt schepen van Cultuur en administratieve vereenvoudiging, Brecht Warnez.

Het nieuwe evenementenloket werd enthousiast onthaald door de verenigingen tijdens de infosessie op 12 maart. “Ze kregen de mogelijkheid om het loket uit te testen, vragen te stellen en kregen een leuke goodiebag met o.a. een handige infobrochure om hen op weg te helpen”, zegt schepen van Jeugd en Sport, Jens Danneels.

Alle info op gemeentelijke website

Naar aanleiding van het nieuwe evenementenloket, werd de gemeentelijke website geüpdatet. Alle informatie voor organisatoren is terug te vinden op www.wingene.be/organiseren. Heb je vragen of problemen bij het invullen van jouw aanvraag? Dan kan je terecht bij het Vrijetijdspunt via vrijetijdspunt@wingene.be of 051 65 04 40.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”