Nieuw cultuurseizoen 2023-2024 “Lekker viben”

De gemeente Wingene staat klaar voor een bruisend cultuurseizoen met een gevarieerd aanbod dat met veel elan en enthousiasme wordt gepresenteerd als "Lekker Viben". "Viben - uitgesproken als "vaaiben" - staat voor gezelligheid, ontspanning en dansplezier, en dat is precies wat het culturele programma wil bieden. Het nieuwe seizoen belooft unieke en heerlijke ervaringen voor zowel jong als oud, met een diversiteit aan comedy, theater, muziekvoorstellingen, familievoorstellingen, lezingen en nog veel meer”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Het cultuurseizoen verwelkomt een indrukwekkende line-up van talentvolle artiesten en gezelschappen, waaronder Gunter Lamoot, Arnout Van den Bossche, Lize Feryn, Roel Vanderstukken, Hugo Matthysen, Amelie Albrecht, Rudi Vranckx, het Prethuis, Maïskie Molie, De Schorriemorrieband en vele anderen.

Schepen van Cultuur Brecht Warnez licht toe: “Deze selectie is zorgvuldig gemaakt door de Raad van Bestuur Culturele Centra, Team Cultuur en de participerende verenigingen. Uiteraard is er ook ruimte voor lokaal talent. Socio-culturele verenigingen zoals de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, koor Cantando en toneelkringen ‘t Plezant Kliekske, Bouckhout, De Totetrekkers, Grimmas en Peter Speelt Theater kijken ontzettend uit naar het nieuwe cultuurseizoen en staan te popelen om hun kunsten te tonen.”

Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om lokaal talent te ontdekken tijdens de kunstroute ‘From Art To Art’. Op 21 en 22 oktober openen een twintigtal lokale kunstenaars de deuren van hun ateliers en verwelkomen ze bezoekers met open armen.

Cultuurbrochure in alle bussen

“Om het volledige programma te ontdekken, ontvangt elke inwoner de cultuurbrochure thuis. Hierin staat een overzicht van het volledige cultuuraanbod en is het de ideale tool om de culturele agenda te plannen”, zegt voorzitter van de cultuurraad Maarten Huvaere. Daarnaast is het volledige programma ook te vinden op de website van Wingene: www.wingene.be/cultuurseizoen.

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop ging ondertussen van start. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn gemakkelijk online te koop via de website. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis of via de gewaardeerde cultuurpartners.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.wingene.be/cultuurseizoen of kunnen zij contact opnemen met het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis.

De gemeente Wingene kijkt ernaar uit om bezoekers binnenkort te mogen verwelkomen bij een van de voorstellingen en samen te genieten van een geweldig cultuurseizoen.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”