Nieuw cultuurseizoen 2023-2024 “Lekker viben”

De gemeente Wingene staat klaar voor een bruisend cultuurseizoen met een gevarieerd aanbod dat met veel elan en enthousiasme wordt gepresenteerd als "Lekker Viben". "Viben - uitgesproken als "vaaiben" - staat voor gezelligheid, ontspanning en dansplezier, en dat is precies wat het culturele programma wil bieden. Het nieuwe seizoen belooft unieke en heerlijke ervaringen voor zowel jong als oud, met een diversiteit aan comedy, theater, muziekvoorstellingen, familievoorstellingen, lezingen en nog veel meer”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Het cultuurseizoen verwelkomt een indrukwekkende line-up van talentvolle artiesten en gezelschappen, waaronder Gunter Lamoot, Arnout Van den Bossche, Lize Feryn, Roel Vanderstukken, Hugo Matthysen, Amelie Albrecht, Rudi Vranckx, het Prethuis, Maïskie Molie, De Schorriemorrieband en vele anderen.

Schepen van Cultuur Brecht Warnez licht toe: “Deze selectie is zorgvuldig gemaakt door de Raad van Bestuur Culturele Centra, Team Cultuur en de participerende verenigingen. Uiteraard is er ook ruimte voor lokaal talent. Socio-culturele verenigingen zoals de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, koor Cantando en toneelkringen ‘t Plezant Kliekske, Bouckhout, De Totetrekkers, Grimmas en Peter Speelt Theater kijken ontzettend uit naar het nieuwe cultuurseizoen en staan te popelen om hun kunsten te tonen.”

Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om lokaal talent te ontdekken tijdens de kunstroute ‘From Art To Art’. Op 21 en 22 oktober openen een twintigtal lokale kunstenaars de deuren van hun ateliers en verwelkomen ze bezoekers met open armen.

Cultuurbrochure in alle bussen

“Om het volledige programma te ontdekken, ontvangt elke inwoner de cultuurbrochure thuis. Hierin staat een overzicht van het volledige cultuuraanbod en is het de ideale tool om de culturele agenda te plannen”, zegt voorzitter van de cultuurraad Maarten Huvaere. Daarnaast is het volledige programma ook te vinden op de website van Wingene: www.wingene.be/cultuurseizoen.

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop ging ondertussen van start. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn gemakkelijk online te koop via de website. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis of via de gewaardeerde cultuurpartners.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.wingene.be/cultuurseizoen of kunnen zij contact opnemen met het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis.

De gemeente Wingene kijkt ernaar uit om bezoekers binnenkort te mogen verwelkomen bij een van de voorstellingen en samen te genieten van een geweldig cultuurseizoen.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Cultuur

6,5 miljoen euro voor renovatie van beschermde schoolgebouwen

Vlaanderen geeft dit jaar 6.587.261 euro subsidie aan acht scholen om hun gebouwen te restaureren. Het gaat om scholen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een vraag van Parlementslid Brecht Warnez (cd&v) aan minister Diependaele (N-VA). “Onderwijsgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor het verstrekken van onderwijs, maar ze dragen ook bij aan het behoud van ons waardevol onroerend erfgoed. Ze zijn deel van onze Vlaamse culturele identiteit en geschiedenis”, zegt parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.