Nieuw cultuurseizoen 2023-2024 “Lekker viben”

De gemeente Wingene staat klaar voor een bruisend cultuurseizoen met een gevarieerd aanbod dat met veel elan en enthousiasme wordt gepresenteerd als "Lekker Viben". "Viben - uitgesproken als "vaaiben" - staat voor gezelligheid, ontspanning en dansplezier, en dat is precies wat het culturele programma wil bieden. Het nieuwe seizoen belooft unieke en heerlijke ervaringen voor zowel jong als oud, met een diversiteit aan comedy, theater, muziekvoorstellingen, familievoorstellingen, lezingen en nog veel meer”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Het cultuurseizoen verwelkomt een indrukwekkende line-up van talentvolle artiesten en gezelschappen, waaronder Gunter Lamoot, Arnout Van den Bossche, Lize Feryn, Roel Vanderstukken, Hugo Matthysen, Amelie Albrecht, Rudi Vranckx, het Prethuis, Maïskie Molie, De Schorriemorrieband en vele anderen.

Schepen van Cultuur Brecht Warnez licht toe: “Deze selectie is zorgvuldig gemaakt door de Raad van Bestuur Culturele Centra, Team Cultuur en de participerende verenigingen. Uiteraard is er ook ruimte voor lokaal talent. Socio-culturele verenigingen zoals de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, koor Cantando en toneelkringen ‘t Plezant Kliekske, Bouckhout, De Totetrekkers, Grimmas en Peter Speelt Theater kijken ontzettend uit naar het nieuwe cultuurseizoen en staan te popelen om hun kunsten te tonen.”

Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om lokaal talent te ontdekken tijdens de kunstroute ‘From Art To Art’. Op 21 en 22 oktober openen een twintigtal lokale kunstenaars de deuren van hun ateliers en verwelkomen ze bezoekers met open armen.

Cultuurbrochure in alle bussen

“Om het volledige programma te ontdekken, ontvangt elke inwoner de cultuurbrochure thuis. Hierin staat een overzicht van het volledige cultuuraanbod en is het de ideale tool om de culturele agenda te plannen”, zegt voorzitter van de cultuurraad Maarten Huvaere. Daarnaast is het volledige programma ook te vinden op de website van Wingene: www.wingene.be/cultuurseizoen.

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop ging ondertussen van start. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn gemakkelijk online te koop via de website. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis of via de gewaardeerde cultuurpartners.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.wingene.be/cultuurseizoen of kunnen zij contact opnemen met het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis.

De gemeente Wingene kijkt ernaar uit om bezoekers binnenkort te mogen verwelkomen bij een van de voorstellingen en samen te genieten van een geweldig cultuurseizoen.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”