Minister Crevits en Brecht Warnez ontvangen Okra Wingene

Eind november trokken een twintigtal leden van Okra Wingene naar het Vlaams Parlement. Hun eerder voorziene bezoek was uitgesteld door de aanslag in Brussel. Schepen en Vlaams Parlementslid Brecht Warnez verraste de groep in het bezoekerscentrum en regelde een ontmoeting met Vlaams minister Hilde Crevits. “We konden aan beide politici meegeven dat het goed is dat de politici met het ouderenplan opkomen voor onze doelgroep en pleitten nogmaals om te werken aan oplossingen voor het ontbrekende stuk van het fietspad naar Beernem”, zegt Luc Spriet die de reis organiseerde.

Eenmaal het museumbezoek in het informatief bezoekerscentrum afgerond was, trok de groep met de lift naar het restaurant De Daktuin. Daar stond een heerlijke maaltijd te wachten.

Nadat de magen gevuld waren, kon de rondleiding beginnen. De tocht liep door het hele parlementsgebouw en de groep bezocht commissiezalen op verschillende verdiepingen. Ze kregen uitleg over de werking en de gewoontes. Natuurlijk werd er ook stilgestaan bij de talloze kunstwerken die het Vlaams Parlement rijk is. Daarna trok de groep naar de Koepelzaal. In het epicentrum van de Vlaamse democratie konden de Okra-leden zich even minister of parlementslid wanen. Zo konden ze zelf aan het spreekgestoelte gaan staan of bijvoorbeeld op de stoelen van de parlementsleden gaan zitten.

Na deze leerrijke dag trokken de deelnemers naar het station van Brussel Centraal om zo weer naar Wingene te reizen. Een geslaagde dag waar nog veel over nagepraat werd!

Het is altijd leerrijk en fijn om groepen in het parlement te ontvangen”, sluit Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.