Minister Crevits en Brecht Warnez ontvangen Okra Wingene

Eind november trokken een twintigtal leden van Okra Wingene naar het Vlaams Parlement. Hun eerder voorziene bezoek was uitgesteld door de aanslag in Brussel. Schepen en Vlaams Parlementslid Brecht Warnez verraste de groep in het bezoekerscentrum en regelde een ontmoeting met Vlaams minister Hilde Crevits. “We konden aan beide politici meegeven dat het goed is dat de politici met het ouderenplan opkomen voor onze doelgroep en pleitten nogmaals om te werken aan oplossingen voor het ontbrekende stuk van het fietspad naar Beernem”, zegt Luc Spriet die de reis organiseerde.

Eenmaal het museumbezoek in het informatief bezoekerscentrum afgerond was, trok de groep met de lift naar het restaurant De Daktuin. Daar stond een heerlijke maaltijd te wachten.

Nadat de magen gevuld waren, kon de rondleiding beginnen. De tocht liep door het hele parlementsgebouw en de groep bezocht commissiezalen op verschillende verdiepingen. Ze kregen uitleg over de werking en de gewoontes. Natuurlijk werd er ook stilgestaan bij de talloze kunstwerken die het Vlaams Parlement rijk is. Daarna trok de groep naar de Koepelzaal. In het epicentrum van de Vlaamse democratie konden de Okra-leden zich even minister of parlementslid wanen. Zo konden ze zelf aan het spreekgestoelte gaan staan of bijvoorbeeld op de stoelen van de parlementsleden gaan zitten.

Na deze leerrijke dag trokken de deelnemers naar het station van Brussel Centraal om zo weer naar Wingene te reizen. Een geslaagde dag waar nog veel over nagepraat werd!

Het is altijd leerrijk en fijn om groepen in het parlement te ontvangen”, sluit Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”