Minister Crevits bezoekt Het Laar

Op de Dag van de Zorg wil Vlaanderen de medewerkers van de zorg speciaal in de kijker zetten. “Alle respect, ze leveren grote inspanningen om zorgbehoevenden professioneel te omringen”, stelt minister Hilde Crevits die net daarom op zondag 17 maart een bezoek bracht aan Woonzorgcentrum Het Laar in Zwevezele. Directeur Wim Velghe gaf de minister toelichting over de innovatieve projecten. Het woonzorgcentrum opende de hele dag de deuren voor bezoekers.

We appreciëren heel erg de aandacht van de minister voor de bewoners, de medewerkers en de vrijwilligers”, geeft Vlaams Parlementslid en schepen Brecht Warnez mee.

Op de Dag van de Zorg openden 200 zorg- & welzijnsorganisaties hun deuren. Zo kon het publiek kennis maken met deze boeiende en innoverende sector.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”