Meer dan 50 laptops voor het onderwijs

Tijdens de paasvakantie sloegen de lokale CD&V-afdelingen van Pittem-Egem, Lichtervelde, Meulebeke, Tielt en Wingene de handen in elkaar om laptops in te zamelen voor het onderwijs. ‘We slaagden erin een vijftigtal laptops in te zamelen op korte tijd. Een deel ervan gaat naar lokale lagere scholen,’ zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V).

Onderwijs voor iedereen

“Nu de periode van pre-teaching is gestart, schakelen leerkrachten over op digitaal lesgeven. Niet alle gezinnen hebben thuis (meer dan) een computer of laptop. Als die dan ook nog eens gedeeld moet worden met broer of zus, wordt het echt moeilijk. Met de ingezamelde laptops kunnen we hen ondersteunen,” geeft Klaas Carrette van CD&V Tielt aan.

Voor lager onderwijs

‘Omdat in de grotere Vlaamse actie lagere scholen wat buiten de aandacht bleven, hebben we de lokale lagere scholen de eerste kans geboden om onze laptops te gebruiken,’ zegt Brecht Warnez.

‘We zijn blij met het resultaat. Zo dragen we ons steentje bij om voor iedereen het recht op goed onderwijs te garanderen,’ vult Steven Kindt van CD&V Lichtervelde aan.

Laptops nog steeds welkom

Anneke Dejonghe van CD&V Meulebeke: ‘Onze gezamenlijke actie is nog niet ten einde. Bedrijven of particulieren die nog een laptop willen schenken, kunnen dat nog steeds in één van de inzamelpunten.’

Inzamelpunten

De inzamelpunten bevinden zich op de volgende locaties (graag op afspraak):

  • Pittem-Egem: Els Goeminne – 0473 29 08 34  en Nathalie Delaere  els.goeminne@gmail.com
  • Lichtervelde: Steven Kindt – 0476 26 57 56          kindt.steven@gmail.com
  • Meulebeke: Anneke Dejonghe – 0478 23 71 25    info@annekedejonghe.be
  • Tielt: Klaas Carrette – 0473 83 62 26                    klaas.carrette@belgacom.net
  • Wingene: Geert Dedecker – 0478 26 37 40           grt.dedecker@gmail.com

Gerelateerd nieuws

Onderwijs

‘Slechts’ vier op tien studenten studeert niet tijdig af bij graduaatsopleidingen

De vraag naar studenten met een graduaatsopleiding vanuit het arbeidsveld is groot, ook studenten zelf kiezen steeds vaker voor deze opleidingsvorm. Zes op tien studenten zijn diploma binnen de vooropgestelde studieduur van twee jaar. Dat is beter dan in de rest van het hoger onderwijs waar slechts één op drie zijn bachelordiploma tijdig behaalt. “De graduaatsopleidingen worden steeds populairder, en werkgevers hebben er ook steeds meer vraag naar. Maar het probleem is dat op dit moment er niet genoeg geld voor vrijgemaakt. Ik wil dit op de agenda van de commissie onderwijs. We moeten hier in het parlement de komende maanden openlijk over discussiëren, het werkveld beluisteren en het financieringssysteem veranderen, zodat het eerlijker wordt”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die hierover een vraag stelde aan minister Ben Weyts (NV-A).

Cultuur

6,5 miljoen euro voor renovatie van beschermde schoolgebouwen

Vlaanderen geeft dit jaar 6.587.261 euro subsidie aan acht scholen om hun gebouwen te restaureren. Het gaat om scholen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een vraag van Parlementslid Brecht Warnez (cd&v) aan minister Diependaele (N-VA). “Onderwijsgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor het verstrekken van onderwijs, maar ze dragen ook bij aan het behoud van ons waardevol onroerend erfgoed. Ze zijn deel van onze Vlaamse culturele identiteit en geschiedenis”, zegt parlementslid Brecht Warnez.

Onderwijs

Meer slaagkansen via betere oriëntering en coaching

De grote verschillen in slaagkansen, afhankelijk van de vooropleiding in het middelbaar, blijven bestaan. “Het is belangrijk dat studenten alle kansen krijgen om hun talent te benutten. Maar daarnaast is het ook essentieel dat ze geïnformeerd zijn wanneer ze goed geïnformeerd zijn bij het maken van beslissingen over hun toekomst en dat ze toegang hebben tot begeleiding en coaching wanneer dat nodig is”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.