Lokaal financieel beleid

Lokale besturen worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Men spreekt over fusies en samenwerkingen die door Vlaanderen financieel gestimuleerd worden. We zien stijgende loonkosten door het overschrijden van de spilindex en hoge energiekosten die een directe impact hebben op de financiële toestand van de lokale besturen. Bovendien stegen de bouwkosten sterk.

Zoals vele gezinnen en bedrijven dienen lokale besturen bij te sturen. De volgende wijziging van het meerjarenplan en de activering van de kredieten van 2023 zullen vele gemeenten en steden ongetwijfeld tot keuzes dwingen. Zal de Vlaamse overheid eveneens schakelen?

Als parlementsleden willen we onze lokale besturen niet alleen laten. Vanuit onze partij willen we zowel afdelingen in meerderheid als in oppositie met de nodige inzichten op weg zetten om te werken aan een gezond financieel beleid. Geef ons feedback, deel jullie ervaringen en ideeën zodat we in het Vlaamse Parlement met West-Vlaamse drive de slagkracht van de lokale besturen verder kunnen versterken.

Onderstaand kan je de slides van onze West-Vlaamse bijeenkomst over dit thema terugvinden, alsook per gemeente de brochure op maat.
Slides bijeenkomst Lokaal financieel beleid

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of suggesties.

Bart Dochy
Vlaams Volksvertegenwoordiger
Burgemeester Ledegem
Voorzitter van de Commissie Landbouw
0477 76 20 50
bart.dochy@vlaamsparlement.be
www.bartdochy.be

Brecht Warnez
Vlaams Volksvertegenwoordiger
Schepen Wingene
Commissie Binnenlands Bestuur
0479 67 85 41
brecht.warnez@vlaamsparlement.be
www.brechtwarnez.be

Brochures lokaal financieel beleid per gemeente