Lokale kunstenaars stellen hun ateliers open voor From Art to Art 

De ‘From Art to Art’-kunstroute is ondertussen een vertrouwde en gewaardeerde traditie in Wingene en Zwevezele. De vierde editie gaat door op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Kunstenaars uit Wingene en Zwevezele verwelkomen gratis het grote publiek in hun ateliers van 10 tot 18 uur.

Een rijk scala aan disciplines en ambachten

Kunstkring Wenghina, C-keramiek en Atelier Pieter Duyck, de organisatoren van From Art to Art, zijn verheugd over het ruime en gevarieerde aanbod dat deze editie opnieuw te bieden heeft. Pieter Duyck deelt mee:

“Meer dan 30 kunstenaars hebben zich dit jaar ingeschreven, wat opnieuw meer is dan het jaar ervoor”. Brecht Warnez, schepen van Cultuur, voegt toe: “Naast fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en tekenkunst zijn er ook diverse ambachten vertegenwoordigd, waaronder kaarsen maken, glasbewerking, handwerk, zeefdruk en grafische kunst.” De organisatoren hopen het succes van de voorbije jaren te evenaren: “We hopen opnieuw op een grote opkomst, want het creatieve talent in onze gemeente verdient absoluut een bezoek”, benadrukken ze. “Laat je verrassen door de prachtige creaties die onze kunstenaars voor je in petto hebben”, voegt schepen Warnez toe.

Route vrij te volgen

“Merk op dat, net als vorig jaar, er geen vaste route is voor deze tentoonstelling”, zegt Mia Callens van kunstkring Wenghina. “Aan de hand van de kaart op de flyer kun je je eigen route samenstellen en in je eigen tempo verschillende ateliers bezoeken.” De deelnemende kunstenaars staan klaar om hun deuren te openen op 21 en 22 oktober van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Flyer met kunstroute

Een flyer met een lijst van alle deelnemende kunstenaars is beschikbaar in het gemeentelijke infoblad. Je kunt de flyer ook ophalen bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis. De digitale versie kan je terugvinden op www.wingene.be/from-art-to-art. Voor meer info kan je ook terecht op de Facebookpagina van de organisatie, www.facebook.com/FATA.WZ.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Vlaanderen blijft investeren in funerair erfgoed

De werken aan de natuurbegraafplaats op de grens Ruiselede-Wingene zullen begin volgend jaar ook aanvangen. Dit project, onderdeel van een bredere inspanning om funeraire sites in West-Vlaanderen te beschermen, waaronder 179 structuren en 151 militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, omvat een investering van ongeveer 280.000 euro. “Het behoud van funerair erfgoed is essentieel, niet alleen als erfenis van onze geschiedenis, maar ook als teken van respect voor hen die ons zijn voorgegaan”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Studieopdracht Keizerspark kan opnieuw van start gaan

De nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark, met aangepaste eisen, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 november. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen omwille van de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten nu terug aan de slag.

Wingene

Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.