Lokale kunstenaars stellen hun ateliers open voor From Art to Art 

De ‘From Art to Art’-kunstroute is ondertussen een vertrouwde en gewaardeerde traditie in Wingene en Zwevezele. De vierde editie gaat door op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Kunstenaars uit Wingene en Zwevezele verwelkomen gratis het grote publiek in hun ateliers van 10 tot 18 uur.

Een rijk scala aan disciplines en ambachten

Kunstkring Wenghina, C-keramiek en Atelier Pieter Duyck, de organisatoren van From Art to Art, zijn verheugd over het ruime en gevarieerde aanbod dat deze editie opnieuw te bieden heeft. Pieter Duyck deelt mee:

“Meer dan 30 kunstenaars hebben zich dit jaar ingeschreven, wat opnieuw meer is dan het jaar ervoor”. Brecht Warnez, schepen van Cultuur, voegt toe: “Naast fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en tekenkunst zijn er ook diverse ambachten vertegenwoordigd, waaronder kaarsen maken, glasbewerking, handwerk, zeefdruk en grafische kunst.” De organisatoren hopen het succes van de voorbije jaren te evenaren: “We hopen opnieuw op een grote opkomst, want het creatieve talent in onze gemeente verdient absoluut een bezoek”, benadrukken ze. “Laat je verrassen door de prachtige creaties die onze kunstenaars voor je in petto hebben”, voegt schepen Warnez toe.

Route vrij te volgen

“Merk op dat, net als vorig jaar, er geen vaste route is voor deze tentoonstelling”, zegt Mia Callens van kunstkring Wenghina. “Aan de hand van de kaart op de flyer kun je je eigen route samenstellen en in je eigen tempo verschillende ateliers bezoeken.” De deelnemende kunstenaars staan klaar om hun deuren te openen op 21 en 22 oktober van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Flyer met kunstroute

Een flyer met een lijst van alle deelnemende kunstenaars is beschikbaar in het gemeentelijke infoblad. Je kunt de flyer ook ophalen bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis. De digitale versie kan je terugvinden op www.wingene.be/from-art-to-art. Voor meer info kan je ook terecht op de Facebookpagina van de organisatie, www.facebook.com/FATA.WZ.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”