Gevuld schoentje voor elk kind dankzij speelgoedinzamelactie

Het Huis van het Kind Wingene, vzw De Kapstok en de Pastorale Eenheid Sint-Augustinus Beernem-Ruiselede-Wingene helpen Sinterklaas een handje en zorgen er ook dit jaar voor dat elk schoentje gevuld wordt. Een grote speelgoedinzameling en een honderdtal sintpakketjes zijn het resultaat van deze warme samenwerking. “Cadeautjes nemen vaak een grote hap uit het gezinsbudget”, zegt schepen Tom Braet, “voor kwetsbare gezinnen is dit vaak niet evident. We zorgen ervoor dat Sinterklaas geen enkel kind vergeet.”

Dit jaar werd er heel wat tweedehandsspeelgoed ingezameld op de scholen en in de kerk van Wingene. Via de werking van vzw De Kapstok zal dit speelgoed een nieuwe thuis krijgen bij meer dan 100 gezinnen in onze regio. “We zijn zeer dankbaar voor deze inzamelactie”, zegt Maddy, vrijwilliger bij vzw De Kapstok, “op deze manier kunnen wij een mooie speelgoedmarkt organiseren waarbij elk gezin de kans krijgt om leuke spullen uit te kiezen”. Daarnaast zijn ook de sintpakketjes, gevuld met speel- en snoepgoed, een vaste waarde in de warme samenwerking tussen Huis van het Kind en de pastorale eenheid. “Met het Noodfonds leveren we graag een bijdrage zodat de Sint bij alle kinderen kan langsgaan”, zegt pastoor Bart Malfait. In totaal worden 132 sintpakketjes gemaakt en uitgedeeld in onze gemeente. Zo wordt 6 december voor elk kind een feest én een leuk familiemoment.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”