Gedichtenwandeling gaat van start op 26 januari

Van 26 januari tot 24 februari organiseert de bibliotheekraad in het kader van de poëzieweek haar gedichtenwandeling. De tocht van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk en staat open voor alle leeftijden. Langsheen de route kom je 25 weesgedichten tegen, die elk werden geadopteerd door één van onze verenigingen.

“We konden rekenen op het enthousiasme van onze lokale verenigingen om het meter- of peterschap op zich te nemen”, vertelt schepen van Bibliotheek, Brecht Warnez. “Als afsluiter organiseren we een gezellige vriendenavond op vrijdag 24 februari in de cafetaria van de Alk met een vleugje poëzie gebracht door niemand minder dan acteur Karel Deruwe. Iedereen is van harte welkom!”

Verenigingen in de kijker dankzij weesgedichten

Vorig jaar stonden onze lokale dichters nog in de kijker, nu is het de beurt aan onze verenigingen. Dankzij de Weesgedichten werden 25 gedichten geadopteerd door onze verenigingen die het trotse meter- of peterschap op zich nemen. “Hierdoor maken we de verenigingen nog zichtbaarder in onze gemeente”, geeft Stijn Verkinderen, voorzitter van de bibliotheekraad mee. “Daarnaast kan het een leuke activiteit zijn om met de vereniging zelf de wandeling te doen en jullie meter- of petergedicht op te zoeken”. De wandeling is heel laagdrempelig en bovendien ook rolstoeltoegankelijk.

Vriendenavond op 24 februari

Net zoals vorig jaar krijgen wandelaars er een extra opdracht bij. Geef jij na de wandeling jouw drie favoriete gedichten door? Dan maak je kans op een gratis tapasplank op onze vriendenavond van 24 februari. “Tot en met 20 februari kan je jouw top 3 doorgeven via het wedstrijdformulier (in de flyer) die je kan indienen in de bibliotheek of het Contactpunt 1750. Deelnemen kan ook via mail naar bibliotheek@wingene.be”, meldt bibliothecaris Christine Fransoo.

De prijzen zullen uitgedeeld worden op de vriendenavond op 24 februari. “We eindigen in het thema van de poëzieweek ‘vriendschap’ met een gezellige avond in de cafetaria van de Alk met poëzie gebracht door acteur Karel Deruwe”, sluit schepen Brecht Warnez af.

Praktische info

De gedichtenwandeling van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk. Een flyer met de route en het wedstrijdformulier vind je deze week terug in de bibliotheek en aan het startpunt in de Alk. Online vind je alle info terug op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Gerelateerd nieuws

Cultuur

Vlaanderen blijft investeren in funerair erfgoed

De werken aan de natuurbegraafplaats op de grens Ruiselede-Wingene zullen begin volgend jaar ook aanvangen. Dit project, onderdeel van een bredere inspanning om funeraire sites in West-Vlaanderen te beschermen, waaronder 179 structuren en 151 militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, omvat een investering van ongeveer 280.000 euro. “Het behoud van funerair erfgoed is essentieel, niet alleen als erfenis van onze geschiedenis, maar ook als teken van respect voor hen die ons zijn voorgegaan”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Studieopdracht Keizerspark kan opnieuw van start gaan

De nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark, met aangepaste eisen, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 november. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen omwille van de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten nu terug aan de slag.

Wingene

Wingene viert één jaar Contactpunt 1750

Exact een jaar geleden lanceerde de gemeente Wingene Contactpunt 1750. Eén nummer waar je zowel fysiek, telefonisch als digitaal terecht kan. Na een jaar kan de gemeente tevreden vaststellen dat het Contactpunt 1750 zich ontpopt heeft tot hét centrale aanspreekpunt voor de inwoners.