Gedichtenwandeling gaat van start op 26 januari

Van 26 januari tot 24 februari organiseert de bibliotheekraad in het kader van de poëzieweek haar gedichtenwandeling. De tocht van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk en staat open voor alle leeftijden. Langsheen de route kom je 25 weesgedichten tegen, die elk werden geadopteerd door één van onze verenigingen.

“We konden rekenen op het enthousiasme van onze lokale verenigingen om het meter- of peterschap op zich te nemen”, vertelt schepen van Bibliotheek, Brecht Warnez. “Als afsluiter organiseren we een gezellige vriendenavond op vrijdag 24 februari in de cafetaria van de Alk met een vleugje poëzie gebracht door niemand minder dan acteur Karel Deruwe. Iedereen is van harte welkom!”

Verenigingen in de kijker dankzij weesgedichten

Vorig jaar stonden onze lokale dichters nog in de kijker, nu is het de beurt aan onze verenigingen. Dankzij de Weesgedichten werden 25 gedichten geadopteerd door onze verenigingen die het trotse meter- of peterschap op zich nemen. “Hierdoor maken we de verenigingen nog zichtbaarder in onze gemeente”, geeft Stijn Verkinderen, voorzitter van de bibliotheekraad mee. “Daarnaast kan het een leuke activiteit zijn om met de vereniging zelf de wandeling te doen en jullie meter- of petergedicht op te zoeken”. De wandeling is heel laagdrempelig en bovendien ook rolstoeltoegankelijk.

Vriendenavond op 24 februari

Net zoals vorig jaar krijgen wandelaars er een extra opdracht bij. Geef jij na de wandeling jouw drie favoriete gedichten door? Dan maak je kans op een gratis tapasplank op onze vriendenavond van 24 februari. “Tot en met 20 februari kan je jouw top 3 doorgeven via het wedstrijdformulier (in de flyer) die je kan indienen in de bibliotheek of het Contactpunt 1750. Deelnemen kan ook via mail naar bibliotheek@wingene.be”, meldt bibliothecaris Christine Fransoo.

De prijzen zullen uitgedeeld worden op de vriendenavond op 24 februari. “We eindigen in het thema van de poëzieweek ‘vriendschap’ met een gezellige avond in de cafetaria van de Alk met poëzie gebracht door acteur Karel Deruwe”, sluit schepen Brecht Warnez af.

Praktische info

De gedichtenwandeling van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk. Een flyer met de route en het wedstrijdformulier vind je deze week terug in de bibliotheek en aan het startpunt in de Alk. Online vind je alle info terug op www.wingene.be/gedichtenwandeling.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingene verwelkomt nieuwe inwoners

Het gemeentebestuur ontving op zondag 21 mei zo’n 36 nieuwe inwoners op een gezellig ontmoetingsmoment in het gemeentehuis. Met een hapje en een drankje werden ze warm onthaald. “Het is fijn om onze nieuwe inwoners samen te kunnen brengen. Velen van hen verkenden onze mooie gemeente al en vonden de weg naar ons gemeentehuis, maar toch zijn er nog verborgen parels en gemeentelijke diensten die we hen graag tonen”, zeggen schepenen Brecht Warnez en Ann Mesure.

Milieu

Gemeente Wingene eert en beloont zwerfvuilvrijwilligers tijdens feestelijke ontvangst

De gemeente Wingene heeft afgelopen zaterdag haar zwerfvuilvrijwilligers, ook bekend als “Mooimakers”, in de schijnwerpers gezet en bedankt voor hun waardevolle inzet. De maand april stond in het teken van het uitdagen van gezinnen, leerlingen, verenigingen en straatcomités om één van de 200 zones in de gemeente zwerfvuilvrij te maken. “Maar liefst 150 deelnemers hebben deze uitdaging aangenomen en zo 60% van het gemeentelijk grondgebied van zwerfvuil ontdaan. We zijn al onze zwerfvuilvrijwilligers ontzettend dankbaar en kunnen ons respect niet genoeg uitdrukken”, vertelt schepen van milieu Brecht Warnez.

Cultuur

West-Vlaamse verenigingen krijgen meeste feestcheques voor Vlaanderen Feest!

Elk jaar kunnen lokale verenigingen aanspraak maken op een feestcheque ter waarde van maximaal 170 euro, waarmee ze straat- en wijkfeesten kunnen bekostigen met betrekking tot de Vlaamse feestdag op 11 juli. In 2022 was onze provincie – samen met Limburg – de koploper en werden er maar liefst 227 feestcheques aan verenigingen uitgereikt. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams Parlementslid Brecht Warnez aan minister-president Jan-Jambon. “Onze provincie heeft nog vele lokale verenigingen, straat- en wijkcomités die samen in de buurt gezellig samenkomen. We moeten hen blijven ondersteunen want zij zorgen voor sociale cohesie en creëren een gemeenschapsgevoel in onze wijken en buurten”, zegt het parlementslid.