De bib zoekt enthousiaste vrijwilligers

“De bib heeft een gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk voor jong en oud”, zegt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “We zijn op zoek naar helpende handen om ons team van vrijwilligers te versterken zodat we als bib kunnen blijven groeien.” Geïnteresseerd? Laat het voor 8 januari weten.

“Onze bib in kerk Hille bruist van leven. Dagelijks krijgen we heel wat inwoners over de vloer die materialen lenen en/of terugbrengen”, vertelt schepen Brecht Warnez enthousiast. “Daarnaast werken we ook nauw samen met de Wingense scholen en organiseren we op regelmatige basis activiteiten en evenementen. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde.”

De bib start de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken.

Gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk

De bib heeft een gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk. We zoeken helpende handen voor diverse taken voor én achter de schermen van de bib: terugplaatsen van boeken of andere materialen, materialen controleren, boeken aan huis brengen, voorlezen, klasbezoeken begeleiden, helpen bij evenementen …  

Het meeste vrijwilligerswerk gebeurt in de bib in kerk Hille (Wingenesteenweg 2A), maar voor sommige taken zoekt de bib ook vrijwilligers op locatie of vrijwilligers die graag op baan zijn (bijvoorbeeld om boeken naar scholen of aan huis te brengen, om voor te lezen op locatie … ). Zowel vrijwilligers die zich op wekelijkse basis kunnen vrijmaken, als vrijwilligers die bijspringen wanneer de nood er is, zijn welkom!

Welkom in het team!

Ervaring of voorkennis is niet vereist, voeling hebben met de bib en graag met mensen omgaan volstaan. “We zorgen voor een fijn engagement dat bij je past, een vast aanspreekpunt, een vrijwilligersvergoeding én een plekje in een leuke ploeg”, benadrukt schepen Brecht Warnez.

Laat het weten voor 8 januari

Wie geïnteresseerd is, kan dit voor 8 januari laten weten via www.wingene.be/vrijwilliger-bib of via het Vrijetijdspunt (051 65 04 40, of aan de balie in het gemeentehuis).

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”