De bib zoekt enthousiaste vrijwilligers

“De bib heeft een gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk voor jong en oud”, zegt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “We zijn op zoek naar helpende handen om ons team van vrijwilligers te versterken zodat we als bib kunnen blijven groeien.” Geïnteresseerd? Laat het voor 8 januari weten.

“Onze bib in kerk Hille bruist van leven. Dagelijks krijgen we heel wat inwoners over de vloer die materialen lenen en/of terugbrengen”, vertelt schepen Brecht Warnez enthousiast. “Daarnaast werken we ook nauw samen met de Wingense scholen en organiseren we op regelmatige basis activiteiten en evenementen. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde.”

De bib start de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken.

Gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk

De bib heeft een gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerk. We zoeken helpende handen voor diverse taken voor én achter de schermen van de bib: terugplaatsen van boeken of andere materialen, materialen controleren, boeken aan huis brengen, voorlezen, klasbezoeken begeleiden, helpen bij evenementen …  

Het meeste vrijwilligerswerk gebeurt in de bib in kerk Hille (Wingenesteenweg 2A), maar voor sommige taken zoekt de bib ook vrijwilligers op locatie of vrijwilligers die graag op baan zijn (bijvoorbeeld om boeken naar scholen of aan huis te brengen, om voor te lezen op locatie … ). Zowel vrijwilligers die zich op wekelijkse basis kunnen vrijmaken, als vrijwilligers die bijspringen wanneer de nood er is, zijn welkom!

Welkom in het team!

Ervaring of voorkennis is niet vereist, voeling hebben met de bib en graag met mensen omgaan volstaan. “We zorgen voor een fijn engagement dat bij je past, een vast aanspreekpunt, een vrijwilligersvergoeding én een plekje in een leuke ploeg”, benadrukt schepen Brecht Warnez.

Laat het weten voor 8 januari

Wie geïnteresseerd is, kan dit voor 8 januari laten weten via www.wingene.be/vrijwilliger-bib of via het Vrijetijdspunt (051 65 04 40, of aan de balie in het gemeentehuis).

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.