cd&v vraagt snel een nieuwe vergunning voor stadion van Club Brugge

Vorige week vernietigde de rechtbank de vergunning voor het stadion van Club Brugge. Cd&v vraagt een snelle oplossing. “De bal ligt in het kamp van minister Demir. Ze moet nu snel samenzitten met de club, de stad en haar juristen. Snel de keuze maken tussen een aangepaste vergunning of cassatieberoep aantekenen is nu écht wel nodig”, zegt parlementslid Brecht Warnez die hierover deze namiddag in het Vlaams Parlement een vraag stelde aan minister Zuhal Demir (partij N-VA). Hij is blij dat de minister die handschoen ook opneemt. Demir wil ofwel binnen de vijf maand een nieuwe vergunning indienen, ofwel cassatieberoep aantekenen. De piste om een nieuw stadion te bouwen op Olympia wordt dus niet verlaten.

Sinds 2006 probeert Club Brugge om een nieuw en groter stadion uit de grond te stampen.

“Wie al in het Jan Breydelstadion is geweest, beseft dat het stadion niet meer van deze tijd is. De infrastructuur is meer dan op, er is schimmel, betonrot… het is wachten op ongelukken”, zegt Brecht Warnez die zelf ook regelmatig in de tribune zit.

Vernietigde vergunning

Op 6 oktober 2021 was de blauwzwarte familie uitermate in haar nopjes. Na een lang traject keurde de minister Zuhal Demir (N-VA) de omgevingsvergunning goed, voor een nieuw voetbalstadion van ruim 40.000 zitjes in een groene parkomgeving. Er komen ook 3.000 parkeerplaatsen voor auto’s en 4.400 voor fietsen.

Vorige week donderdag sloeg het noodlot opnieuw toe en vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge in het Olympiapark. De Raad is van oordeel dat het project niet aan de parkeerverplichting voldoet omdat er wordt gewerkt met afstandsparkings.

“Een slag in het gezicht voor de vele supporters maar ook het Vlaamse voetbal in het geheel. Hoe kunnen wij ooit nog internationaal iets betekenen als we zelfs geen voetbalstadion meer kunnen bouwen”, vraagt Warnez zich af. Hij wil daarom dat minister snel opnieuw een aangepaste vergunning verleent of cassatieberoep aantekent zodat de eerste steen zo snel mogelijk gelegd kan worden.

Bekijk hier het stuk uit de plenaire zitting.

Gerelateerd nieuws

Milieu

2,5 miljoen euro voor ontharding West-Vlaamse speelplaatsen

Via de projectoproep Natuur in je school zet de Vlaamse regering in op ontharding van speelplaatsen. “Voor 2023 gaat het om een investering van een goede 2,5 miljoen euro in 19 West-Vlaamse speelplaatsen die nu zal worden gerealiseerd”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Binnenlands Bestuur

Geldstromen naar Antwerpen nog groter dan gedacht

Elke West-Vlaming betaalt vandaag 1.393 euro aan de stad Antwerpen. In totaal krijgt de stad Antwerpen meer dan de hele provincie West-Vlaanderen. Deze subsidietransfers, die hoger liggen dan eerder geschat, zijn onthuld door een gedetailleerde financiële analyse van de krant ‘de Tijd’ en Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (cd&v). Warnez benadrukt de oneerlijkheid van deze situatie: “De manier waarop onze steden en gemeenten worden gefinancierd, is volledig uit balans. Elke Vlaming zou gelijkwaardig moeten zijn. Landelijk Vlaanderen verdient meer centen en respect.”

Cultuur

Oplossing voor historische lokettenzaal in station van Brugge nodig

In de commissie Onroerend Erfgoed stelde minister Diependaele deze ochtend dat Vlaanderen geen financiële of andere ondersteuning wil geven aan de herinrichting en het publiek toegankelijk houden van de historische lokettenzaal in Brugge. “Dat is ongelooflijk jammer. Dit is een unieke kans om vanuit Vlaanderen mee een invulling te geven aan deze iconische plaats. We zijn het jammer genoeg gewoon in West-Vlaanderen geen toeristische subsidies te krijgen”, zei Vlaams parlementslid Brecht Warnez in de commissie.