cd&v vraagt snel een nieuwe vergunning voor stadion van Club Brugge

Vorige week vernietigde de rechtbank de vergunning voor het stadion van Club Brugge. Cd&v vraagt een snelle oplossing. “De bal ligt in het kamp van minister Demir. Ze moet nu snel samenzitten met de club, de stad en haar juristen. Snel de keuze maken tussen een aangepaste vergunning of cassatieberoep aantekenen is nu écht wel nodig”, zegt parlementslid Brecht Warnez die hierover deze namiddag in het Vlaams Parlement een vraag stelde aan minister Zuhal Demir (partij N-VA). Hij is blij dat de minister die handschoen ook opneemt. Demir wil ofwel binnen de vijf maand een nieuwe vergunning indienen, ofwel cassatieberoep aantekenen. De piste om een nieuw stadion te bouwen op Olympia wordt dus niet verlaten.

Sinds 2006 probeert Club Brugge om een nieuw en groter stadion uit de grond te stampen.

“Wie al in het Jan Breydelstadion is geweest, beseft dat het stadion niet meer van deze tijd is. De infrastructuur is meer dan op, er is schimmel, betonrot… het is wachten op ongelukken”, zegt Brecht Warnez die zelf ook regelmatig in de tribune zit.

Vernietigde vergunning

Op 6 oktober 2021 was de blauwzwarte familie uitermate in haar nopjes. Na een lang traject keurde de minister Zuhal Demir (N-VA) de omgevingsvergunning goed, voor een nieuw voetbalstadion van ruim 40.000 zitjes in een groene parkomgeving. Er komen ook 3.000 parkeerplaatsen voor auto’s en 4.400 voor fietsen.

Vorige week donderdag sloeg het noodlot opnieuw toe en vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge in het Olympiapark. De Raad is van oordeel dat het project niet aan de parkeerverplichting voldoet omdat er wordt gewerkt met afstandsparkings.

“Een slag in het gezicht voor de vele supporters maar ook het Vlaamse voetbal in het geheel. Hoe kunnen wij ooit nog internationaal iets betekenen als we zelfs geen voetbalstadion meer kunnen bouwen”, vraagt Warnez zich af. Hij wil daarom dat minister snel opnieuw een aangepaste vergunning verleent of cassatieberoep aantekent zodat de eerste steen zo snel mogelijk gelegd kan worden.

Bekijk hier het stuk uit de plenaire zitting.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

cd&v wil meer centen voor landelijk Vlaanderen

Uit een onafhankelijke studie blijkt dat de financiering van de gemeenten eerlijker moet. “Wat we al jaren zeggen, wordt nu ook bevestigd. Vlaanderen moet de centrumsteden, de kleinere steden en de gemeenten meer centen geven. Landelijk Vlaanderen verdient meer respect. Zo moeten we Antwerpen en Gent geen pijn doen, krijgt de rest meer en is er minder administratieve overlast”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die al jaren op die nagel klopt.

Milieu

2,5 miljoen euro voor ontharding West-Vlaamse speelplaatsen

Via de projectoproep Natuur in je school zet de Vlaamse regering in op ontharding van speelplaatsen. “Voor 2023 gaat het om een investering van een goede 2,5 miljoen euro in 19 West-Vlaamse speelplaatsen die nu zal worden gerealiseerd”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.