cd&v vraagt snel een nieuwe vergunning voor stadion van Club Brugge

Vorige week vernietigde de rechtbank de vergunning voor het stadion van Club Brugge. Cd&v vraagt een snelle oplossing. “De bal ligt in het kamp van minister Demir. Ze moet nu snel samenzitten met de club, de stad en haar juristen. Snel de keuze maken tussen een aangepaste vergunning of cassatieberoep aantekenen is nu écht wel nodig”, zegt parlementslid Brecht Warnez die hierover deze namiddag in het Vlaams Parlement een vraag stelde aan minister Zuhal Demir (partij N-VA). Hij is blij dat de minister die handschoen ook opneemt. Demir wil ofwel binnen de vijf maand een nieuwe vergunning indienen, ofwel cassatieberoep aantekenen. De piste om een nieuw stadion te bouwen op Olympia wordt dus niet verlaten.

Sinds 2006 probeert Club Brugge om een nieuw en groter stadion uit de grond te stampen.

“Wie al in het Jan Breydelstadion is geweest, beseft dat het stadion niet meer van deze tijd is. De infrastructuur is meer dan op, er is schimmel, betonrot… het is wachten op ongelukken”, zegt Brecht Warnez die zelf ook regelmatig in de tribune zit.

Vernietigde vergunning

Op 6 oktober 2021 was de blauwzwarte familie uitermate in haar nopjes. Na een lang traject keurde de minister Zuhal Demir (N-VA) de omgevingsvergunning goed, voor een nieuw voetbalstadion van ruim 40.000 zitjes in een groene parkomgeving. Er komen ook 3.000 parkeerplaatsen voor auto’s en 4.400 voor fietsen.

Vorige week donderdag sloeg het noodlot opnieuw toe en vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge in het Olympiapark. De Raad is van oordeel dat het project niet aan de parkeerverplichting voldoet omdat er wordt gewerkt met afstandsparkings.

“Een slag in het gezicht voor de vele supporters maar ook het Vlaamse voetbal in het geheel. Hoe kunnen wij ooit nog internationaal iets betekenen als we zelfs geen voetbalstadion meer kunnen bouwen”, vraagt Warnez zich af. Hij wil daarom dat minister snel opnieuw een aangepaste vergunning verleent of cassatieberoep aantekent zodat de eerste steen zo snel mogelijk gelegd kan worden.

Bekijk hier het stuk uit de plenaire zitting.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

Meer dan 300.000 euro voor West-Vlaamse molens

In 2022 en 2023 maakte Vlaanderen meer dan driehonderd duizend euro vrij voor het onderhoud van molens. “Dit is echter nog niet voldoende. Het is belangrijk te blijven investeren in ons West-Vlaams cultureel erfgoed”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Binnenlands Bestuur

292 hectare en leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes

Het afgelopen jaar stond een groot aantal West-Vlaamse bedrijven, namelijk 639, leeg of zijn ze in een staat van ernstige verwaarlozing beland. “Als West-Vlamingen zijn we ondernemend van nature, maar te vaak ontbreekt de nodige ruimte om onze ideeën tot bloei te laten komen. Het is onze verantwoordelijkheid om bestaande bedrijfsgebouwen maximaal te benutten en leegstand en verwaarlozing te vermijden”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez.

Verkeersveiligheid

31 West-Vlaamse kruispunten op lijst met “zwarte kruispunten”

In West-Vlaanderen staan er 31 gevaarlijke punten op de dynamische lijst met gevaarlijke verkeerspunten. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Brecht Warnez aan minister Lydia Peeters. “Elk gevaarlijk verkeerspunt is er één te veel. Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit, niet alleen door het wegwerken van de gevaarlijke punten, maar ook door het proactief aanpakken van locaties om te voorkomen dat ze op de lijst van gevaarlijke verkeerspunten belanden”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.