Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”

Leesplezier bevorderen  


Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘sport & spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?


“Als bib vestigen we tijdens deze maand graag de aandacht op het plezier en de voldoening die lezen kan bieden”, zegt schepen Brecht Warnez. “Met onze activiteiten willen we kinderen aanmoedigen om meer te lezen en geven we hun liefde voor boeken een duwtje in de rug. Want graag lezen helpt sowieso bij het ontwikkelen van lees- en taalvaardigheden.”

Aanbod voor Wingense scholen: van auteurslezingen tot klasbezoeken met VR-brillen


“We hopen dat zoveel mogelijk kinderen tijdens de Jeugdboekenmaand de weg vinden naar de bib. Daarom bieden we aan de Wingense scholen een heleboel auteurslezingen en klasbezoeken aan”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Met het bezoek van de fantastische jeugdauteurs Liesbeth Slegers (van o.a. Kaatje en Karel) en Bart Van Puyenbroeck (van o.a. Krak de Krokowil) zijn we de Jeugdboekenmaand alvast in topconditie gestart!” Daarnaast komen er later deze maand ook meer dan 100 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar langs voor een interactief spel met VR-brillen.

Kinderanimatie in de bib op zondagochtend 24 maart


Op zondagochtend 24 maart tussen 10 en 12 uur wordt het extra gezellig in de bib. Reizend speeltheater Kip van Troje komt langs om kinderen met gekke kapsels, grime en airbrush-tattoos een sportieve make-over te geven. “Iedereen is welkom!”, benadrukt schepen Brecht Warnez. “En wie tegelijkertijd ook lid wil worden: tot 18 jaar is het lidmaatschap volledig gratis!”

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).