Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”

Leesplezier bevorderen  


Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘sport & spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?


“Als bib vestigen we tijdens deze maand graag de aandacht op het plezier en de voldoening die lezen kan bieden”, zegt schepen Brecht Warnez. “Met onze activiteiten willen we kinderen aanmoedigen om meer te lezen en geven we hun liefde voor boeken een duwtje in de rug. Want graag lezen helpt sowieso bij het ontwikkelen van lees- en taalvaardigheden.”

Aanbod voor Wingense scholen: van auteurslezingen tot klasbezoeken met VR-brillen


“We hopen dat zoveel mogelijk kinderen tijdens de Jeugdboekenmaand de weg vinden naar de bib. Daarom bieden we aan de Wingense scholen een heleboel auteurslezingen en klasbezoeken aan”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Met het bezoek van de fantastische jeugdauteurs Liesbeth Slegers (van o.a. Kaatje en Karel) en Bart Van Puyenbroeck (van o.a. Krak de Krokowil) zijn we de Jeugdboekenmaand alvast in topconditie gestart!” Daarnaast komen er later deze maand ook meer dan 100 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar langs voor een interactief spel met VR-brillen.

Kinderanimatie in de bib op zondagochtend 24 maart


Op zondagochtend 24 maart tussen 10 en 12 uur wordt het extra gezellig in de bib. Reizend speeltheater Kip van Troje komt langs om kinderen met gekke kapsels, grime en airbrush-tattoos een sportieve make-over te geven. “Iedereen is welkom!”, benadrukt schepen Brecht Warnez. “En wie tegelijkertijd ook lid wil worden: tot 18 jaar is het lidmaatschap volledig gratis!”

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”