Bib Wingene investeert in nieuwe doe-het-zelf-balie

De inlever- en uitleenstations in de bib van Wingene zijn vernieuwd. “De oude toestellen waren aan vernieuwing toe. Bovendien zijn de nieuwe stations ook veel gebruiksvriendelijker”, zegt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek. “Tegelijkertijd werd de inkomhal van bib kerk Hille heringericht.”

De computers in de inkomhal worden door bib-klanten gebruikt om materialen in te leveren en uit te lenen.

“Daarnaast kan je op de computers ook gemakkelijk materialen verlengen, een overzicht van de geleende materialen opvragen en lid- en telaatgelden betalen”, legt schepen Brecht Warnez uit. De nieuwe computers zijn een pak gebruiksvriendelijker waardoor het hele proces van inleveren en lenen van materialen vlotter verloopt. “In de beginfase kan het voor sommige klanten misschien even wennen zijn, maar onze medewerkers staan klaar om iedereen verder te helpen.”

Betalen met Bancontact

“Lidgeld, telaatgelden of reservatiekosten kan je vanaf nu met Bancontact betalen aan de computers”, vertelt schepen Brecht Warnez. “Een vooruitgang in tijden waar we steeds minder cash op zak hebben.” Wie liever met cash betaalt, kan daarvoor terecht aan de medewerkersbalie.

Klantvriendelijk

Tegelijkertijd met de komst van de nieuwe doe-het-zelf-balie kreeg de inkomhal van bib kerk Hille een opfrisbeurt. “De herinrichting zorgt voor meer rust en ruimte. Niet onbelangrijk, want op sommige tijdstippen is het hier best druk”, vertelt schepen Brecht Warnez. “Bib kerk Hille is een tijdelijke locatie, maar door de uitgestelde plannen van het Keizerspark blijft de bib al zeker tot 2027 gehuisvest in de kerk. Niet onlogisch dus dat we bepaalde zaken herbekijken en aanpassen zodat we onze klanten de beste dienstverlening kunnen aanbieden.”

Lees hier het artikel in de krant.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 300 Wingense gezinnen bezoeken thermoloket

De gemeente Wingene wil haar gezinnen en ondernemers ondersteunen bij het voorkomen van energieverspilling. In de gemeenteraad van 25 maart vroeg raadslid Stefaan Verhelle meer over de resultaten van de thermocar. Schepen van milieu en klimaat, Brecht Warnez, kon alvast meegeven dat 300 gezinnen het thermoloket bezochten. In geen enkele gemeente is de respons zo groot als in Wingene.

Binnenlands Bestuur

Vlaams Parlement luistert naar burgers over geplande fusies

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van 13 fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (cd&v).

Cultuur

Bib Wingene viert Jeugdboekenmaand

Lezingen van jeugdauteurs, klasbezoeken met VR-brillen, extra animatie in thema ‘sport & spel’ … “Onze bib bruist van leven tijdens de Jeugdboekenmaand”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek. “Op zondagochtend 24 maart maken we het tussen 10 en 12 uur extra gezellig met leuke kinderanimatie van reizend speeltheater Kip van Troje. Iedereen is welkom!”