Bestuur Okra Wingene bezoekt Vlaams parlement

In november bezocht een groep actieve vrijwilligers en bestuursleden van Okra Wingene, het Vlaams Parlement. “Het werd een interessant bezoek en we maakten afspraken om ook de leden van Okra de kans te geven om in de toekomst langs te komen”, zegt Brecht Warnez.

Na een vlotte treinrit kwamen de deelnemers aan in het station van Brussel Centraal. Ze werden op deskundige wijze van het station naar het Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement gegidst door Luc Spriet, die de omgeving kent.

Na een korte welkom en een dampende koffie trok de groep naar een commissiezaal in het parlement. Daar stond Vlaams parlementslid Brecht Warnez hen op te wachten. “Brecht vertelde honderduit over zijn ervaringen en initiatieven in het parlement”, zegt Luc. “We stelden ook veel vragen en kregen zo meer zicht op de werking van het parlement en de kijk van ons Wingens parlementslid”, vult voorzitter Eric Vandycke aan.

De groep trok tijdens hun bezoek naar het interactief bezoekerscentrum, verkenden de commissiezalen en kregen uitleg in de Koepelzaal. Die laatste is het beroemde decor van glas en staal waar de parlementsleden wekelijks de verbale degens kruisen. “Omdat het woensdagnamiddag was konden we de parlementsleden eens live aan het werk zien in de plenaire vergadering, een mooi slot van een interessant bezoek”, geeft Luc Spriet mee.

Het doet me deugd dat verschillende groepen uit onze provincie afzakken naar het parlement. Zo kunnen we luisteren naar hun vragen en noden, maar ook tonen hoe beleid tot stand komt en waaraan we aan het werk zijn”, sluit Brecht Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Wingense uitleendienst en zalen nog nooit zo populair

Uit een vraag van raadslid Stijn Van Maele in de gemeenteraad blijkt dat de Wingense verenigingen opnieuw volop zalen en feestmaterialen reserveren. Sinds vorig jaar steeg het aantal aanvragen met 20% en dat is een record. “Dat kost wel wat aan de gemeente. Maar dat is het meer dan waard. Op die manier geven we het verenigingsleven alle kansen. Zij brengen mensen samen en zijn het kloppend hart van onze gemeente”, aldus schepen van cultuur Brecht Warnez.

Wingene

Wat kenmerkt Wingene en Ruiselede?

De gemeenten Wingene en Ruiselede gaan samen met hun inwoners op zoek naar wat hen kenmerkt, nu en in de toekomst. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners via een digitale bevraging aangeven wat ze typerend of kenmerkend vinden aan beide gemeenten. Wie wil, kan tijdens de workshop op woensdag 3 april ook mee nadenken over hoe we onze eigenheid een plaats kunnen geven in de toekomstige gemeente.

Wingene

Wingene haalt foodtruckfestival naar gemeente

Dit jaar brengt Wingene een nieuw culinair hoogtepunt met het debuut van een levendig foodtruckfestival. Dit initiatief, een samenwerking tussen Vadelo en Mobilefoodbar, belooft volgende zomer een smakelijke mix van diversiteit, entertainment en gezelligheid te worden.