Bestuur Okra Wingene bezoekt Vlaams parlement

In november bezocht een groep actieve vrijwilligers en bestuursleden van Okra Wingene, het Vlaams Parlement. “Het werd een interessant bezoek en we maakten afspraken om ook de leden van Okra de kans te geven om in de toekomst langs te komen”, zegt Brecht Warnez.

Na een vlotte treinrit kwamen de deelnemers aan in het station van Brussel Centraal. Ze werden op deskundige wijze van het station naar het Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement gegidst door Luc Spriet, die de omgeving kent.

Na een korte welkom en een dampende koffie trok de groep naar een commissiezaal in het parlement. Daar stond Vlaams parlementslid Brecht Warnez hen op te wachten. “Brecht vertelde honderduit over zijn ervaringen en initiatieven in het parlement”, zegt Luc. “We stelden ook veel vragen en kregen zo meer zicht op de werking van het parlement en de kijk van ons Wingens parlementslid”, vult voorzitter Eric Vandycke aan.

De groep trok tijdens hun bezoek naar het interactief bezoekerscentrum, verkenden de commissiezalen en kregen uitleg in de Koepelzaal. Die laatste is het beroemde decor van glas en staal waar de parlementsleden wekelijks de verbale degens kruisen. “Omdat het woensdagnamiddag was konden we de parlementsleden eens live aan het werk zien in de plenaire vergadering, een mooi slot van een interessant bezoek”, geeft Luc Spriet mee.

Het doet me deugd dat verschillende groepen uit onze provincie afzakken naar het parlement. Zo kunnen we luisteren naar hun vragen en noden, maar ook tonen hoe beleid tot stand komt en waaraan we aan het werk zijn”, sluit Brecht Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Bijna 500 extra laadpunten voor West-Vlaanderen

Sinds september vorig jaar kunnen lokale besturen bij Vlaanderen elektrische laadpalen aanvragen voor strategische locaties. Vlaanderen kende hierdoor al voor 31 gemeenten maar liefst 497 laadpunten toe. “De elektrische wagens zijn in opmars. We moeten zorgen dat eigenaars dichtbij kunnen laden. Daarom moeten er op strategische plaatsen laadpalen worden gezet”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Wingene verwelkomt nieuwe inwoners

Het gemeentebestuur ontving op zondag 21 mei zo’n 36 nieuwe inwoners op een gezellig ontmoetingsmoment in het gemeentehuis. Met een hapje en een drankje werden ze warm onthaald. “Het is fijn om onze nieuwe inwoners samen te kunnen brengen. Velen van hen verkenden onze mooie gemeente al en vonden de weg naar ons gemeentehuis, maar toch zijn er nog verborgen parels en gemeentelijke diensten die we hen graag tonen”, zeggen schepenen Brecht Warnez en Ann Mesure.

Milieu

Gemeente Wingene eert en beloont zwerfvuilvrijwilligers tijdens feestelijke ontvangst

De gemeente Wingene heeft afgelopen zaterdag haar zwerfvuilvrijwilligers, ook bekend als “Mooimakers”, in de schijnwerpers gezet en bedankt voor hun waardevolle inzet. De maand april stond in het teken van het uitdagen van gezinnen, leerlingen, verenigingen en straatcomités om één van de 200 zones in de gemeente zwerfvuilvrij te maken. “Maar liefst 150 deelnemers hebben deze uitdaging aangenomen en zo 60% van het gemeentelijk grondgebied van zwerfvuil ontdaan. We zijn al onze zwerfvuilvrijwilligers ontzettend dankbaar en kunnen ons respect niet genoeg uitdrukken”, vertelt schepen van milieu Brecht Warnez.