Bestuur Okra Wingene bezoekt Vlaams parlement

In november bezocht een groep actieve vrijwilligers en bestuursleden van Okra Wingene, het Vlaams Parlement. “Het werd een interessant bezoek en we maakten afspraken om ook de leden van Okra de kans te geven om in de toekomst langs te komen”, zegt Brecht Warnez.

Na een vlotte treinrit kwamen de deelnemers aan in het station van Brussel Centraal. Ze werden op deskundige wijze van het station naar het Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement gegidst door Luc Spriet, die de omgeving kent.

Na een korte welkom en een dampende koffie trok de groep naar een commissiezaal in het parlement. Daar stond Vlaams parlementslid Brecht Warnez hen op te wachten. “Brecht vertelde honderduit over zijn ervaringen en initiatieven in het parlement”, zegt Luc. “We stelden ook veel vragen en kregen zo meer zicht op de werking van het parlement en de kijk van ons Wingens parlementslid”, vult voorzitter Eric Vandycke aan.

De groep trok tijdens hun bezoek naar het interactief bezoekerscentrum, verkenden de commissiezalen en kregen uitleg in de Koepelzaal. Die laatste is het beroemde decor van glas en staal waar de parlementsleden wekelijks de verbale degens kruisen. “Omdat het woensdagnamiddag was konden we de parlementsleden eens live aan het werk zien in de plenaire vergadering, een mooi slot van een interessant bezoek”, geeft Luc Spriet mee.

Het doet me deugd dat verschillende groepen uit onze provincie afzakken naar het parlement. Zo kunnen we luisteren naar hun vragen en noden, maar ook tonen hoe beleid tot stand komt en waaraan we aan het werk zijn”, sluit Brecht Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Gemeente Wingene vergroent verstandig

Het gemeentebestuur tekende op 25 oktober 2021 in op het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaanderen. Hierin staan de doelstelling om één boom per inwoner, 0,5 meter haag per inwoner en één extra groenperk per 1.000 inwoners te realiseren. Concreet gaat het dus om meer dan 15.000 bomen, 7,5 km haag en 10 groenperken. Dit allemaal tegen 20230. Raadslid Sandra Ketels, vroeg aan schepen Brecht Warnez naar de stand van zaken rond de vergroening in de eigen gemeente.

Wingene

Gemeente Wingene organiseert gratis digilessen en digihulp

De gratis digilessen en digihulp-sessies in de gemeente Wingene zijn een groot succes. “Honderden inwoners namen in het voorjaar enthousiast deel en gingen met nieuwe inzichten en kennis over uiteenlopende, digitale onderwerpen naar huis. Helaas was de vraag soms groter dan het aanbod, daarom voorzien we nog meer digilessen in het najaar”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, zijn of haar digitale vaardigheden verbeteren.” Snel inschrijven is de boodschap!

Wingene

Wingene viert Vlaanderen Feest in Kasteelpark

Op zaterdag 6 juli viert Gemeente Wingene Vlaanderen Feest met een kinderfestival en avond vol muziekoptredens in het Kasteelpark in Zwevezele. “Voor de eerste keer vindt ons Vlaanderen Feest op een zaterdag plaats. Dit laat ons toe om nog meer dan vroeger in te zetten op kinderen en jonge gezinnen met een heus kinderfestival vanaf 16 uur,” vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Zoals steeds is de toegang helemaal gratis!”