Bestuur Okra Wingene bezoekt Vlaams parlement

In november bezocht een groep actieve vrijwilligers en bestuursleden van Okra Wingene, het Vlaams Parlement. “Het werd een interessant bezoek en we maakten afspraken om ook de leden van Okra de kans te geven om in de toekomst langs te komen”, zegt Brecht Warnez.

Na een vlotte treinrit kwamen de deelnemers aan in het station van Brussel Centraal. Ze werden op deskundige wijze van het station naar het Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement gegidst door Luc Spriet, die de omgeving kent.

Na een korte welkom en een dampende koffie trok de groep naar een commissiezaal in het parlement. Daar stond Vlaams parlementslid Brecht Warnez hen op te wachten. “Brecht vertelde honderduit over zijn ervaringen en initiatieven in het parlement”, zegt Luc. “We stelden ook veel vragen en kregen zo meer zicht op de werking van het parlement en de kijk van ons Wingens parlementslid”, vult voorzitter Eric Vandycke aan.

De groep trok tijdens hun bezoek naar het interactief bezoekerscentrum, verkenden de commissiezalen en kregen uitleg in de Koepelzaal. Die laatste is het beroemde decor van glas en staal waar de parlementsleden wekelijks de verbale degens kruisen. “Omdat het woensdagnamiddag was konden we de parlementsleden eens live aan het werk zien in de plenaire vergadering, een mooi slot van een interessant bezoek”, geeft Luc Spriet mee.

Het doet me deugd dat verschillende groepen uit onze provincie afzakken naar het parlement. Zo kunnen we luisteren naar hun vragen en noden, maar ook tonen hoe beleid tot stand komt en waaraan we aan het werk zijn”, sluit Brecht Warnez af.

Gerelateerd nieuws

Wingene

Openingsweekend site de Schakel op 11 en 12 februari

Op zaterdag 11 februari wordt de site aan de Schakel officieel geopend. De nieuwe site biedt plaats aan het bufferbekken, het mountainbike- en cyclocrossparcours en de hondenloopweide. Het wordt een mooi openingsweekend met gezellige animatie, verschillende initiaties cyclocross en mountainbike. Op zondag 12 februari is er ook de cyclocrosswedstrijd van Wingene for Cycling voor miniemen en aspiranten.

Cultuur

Gedichtenwandeling gaat van start op 26 januari

Van 26 januari tot 24 februari organiseert de bibliotheekraad in het kader van de poëzieweek haar gedichtenwandeling. De tocht van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk en staat open voor alle leeftijden. Langsheen de route kom je 25 weesgedichten tegen, die elk werden geadopteerd door één van onze verenigingen.