Batjes in de bib: permanente (boeken)verkoop in bib kerk Hille

De bibliotheek van Wingene verkoopt afgevoerde materialen vanaf nu tijdens een permanente boekenverkoop in bib kerk Hille. “Onze doorlopende verkoop in de bibliotheek biedt iedereen de kans om de eigen (boeken)collectie tegen aantrekkelijke prijzen uit te breiden”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Cultuur en Bibliotheek.

De boekenverkoop in de bibliotheek is een geweldige gelegenheid voor lezers, boekenliefhebbers en verzamelaars om unieke vondsten te doen. “Bibliotheekmaterialen die aan vernieuwing toe zijn of die niet langer (vaak) worden uitgeleend, worden zorgvuldig geselecteerd en tegen lage prijzen te koop aangeboden. Zo blijft er in onze bib voldoende plaats voor nieuwe materialen”, vertelt bibliothecaris Christine Fransoo.

2+1 gratis

“Voor 1 boek betaal je 1 euro, maar vanaf 2 aangekochte boeken krijg je er eentje gratis”, vertelt schepen Brecht Warnez. “Hoe meer boeken je koopt, hoe lager de kostprijs per boek. Een betere gelegenheid om supergoedkoop je boekenkast te vullen is er dus echt niet!”

Praktisch

De rekken met Bib Batjes zijn terug te vinden bij de ingang van de kerk en worden telkens weer aangevuld. Momenteel te koop bij de Bib Batjes: een ruim aanbod van fictie, non-fictie, kinder- en jeugdboeken, tijdschriften … Tijdens de openingsuren van de bib kan er volop gesnuisterd en aangekocht worden. Betalen doe je cash of via Bancontact aan de balie.

Gerelateerd nieuws

Milieu

Al 800 extra bomen dit jaar in Wingene

De gemeente Wingene wil tegen 2030 1 extra boom per inwoner realiseren en dat buiten bosgebieden. Op die manier kan de dorpskern vergroend worden.

Cultuur

6,5 miljoen euro voor renovatie van beschermde schoolgebouwen

Vlaanderen geeft dit jaar 6.587.261 euro subsidie aan acht scholen om hun gebouwen te restaureren. Het gaat om scholen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een vraag van Parlementslid Brecht Warnez (cd&v) aan minister Diependaele (N-VA). “Onderwijsgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor het verstrekken van onderwijs, maar ze dragen ook bij aan het behoud van ons waardevol onroerend erfgoed. Ze zijn deel van onze Vlaamse culturele identiteit en geschiedenis”, zegt parlementslid Brecht Warnez.

Wingene

Gemeente Wingene maakt inwoners wegwijs in digitale wereld

‘Spreek jij al digitaal?’ Dat is de vraag die de gemeente Wingene aan haar inwoners stelt. “We willen als gemeente de digitale vaardigheden van onze burgers versterken”, zeggen schepenen Tom Braet en Brecht Warnez. “Zo kan elke inwoner die dat wil, deelnemen aan de digitale maatschappij.” In het najaar kunnen inwoners bij de gemeente onder andere terecht voor gratis digihulp en digilessen.