31 West-Vlaamse kruispunten op lijst met “zwarte kruispunten”

In West-Vlaanderen staan er 31 gevaarlijke punten op de dynamische lijst met gevaarlijke verkeerspunten. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Brecht Warnez aan minister Lydia Peeters. “Elk gevaarlijk verkeerspunt is er één te veel. Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit, niet alleen door het wegwerken van de gevaarlijke punten, maar ook door het proactief aanpakken van locaties om te voorkomen dat ze op de lijst van gevaarlijke verkeerspunten belanden”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Minister van Mobiliteit, Lydia Peeters, heeft op vraag van parlementslid Brecht Warnez de dynamische lijst van gevaarlijke verkeerspunten voor 2022 in West-Vlaanderen gepubliceerd. De lijst, gebaseerd op het 531-scoresysteem dat ongevallenstatistieken van de voorbije drie jaar gebruikt, telt in totaal 31 verkeerspunten, waarvan er zes in Brugge en zes in Kortrijk liggen.

11 nieuwe locaties die nog nooit eerder op een dynamische lijst hebben gestaan. Het gaat om locaties in Brugge, Damme, Jabbeke, Kortrijk, Oostende, Oostkamp, Roeselare en Tielt.

Brecht Warnez dringt bij de minister aan voor een aanpak. “De cijfers zijn duidelijk, willen we het aantal verkeersslachtoffers doen dalen, dan moeten deze zwarte kruispunten prioritair aangepakt worden”, sluit Warnez af.

Lees hier het artikel in de krant.

Gerelateerd nieuws

Binnenlands Bestuur

cd&v wil meer centen voor landelijk Vlaanderen

Uit een onafhankelijke studie blijkt dat de financiering van de gemeenten eerlijker moet. “Wat we al jaren zeggen, wordt nu ook bevestigd. Vlaanderen moet de centrumsteden, de kleinere steden en de gemeenten meer centen geven. Landelijk Vlaanderen verdient meer respect. Zo moeten we Antwerpen en Gent geen pijn doen, krijgt de rest meer en is er minder administratieve overlast”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die al jaren op die nagel klopt.

Milieu

2,5 miljoen euro voor ontharding West-Vlaamse speelplaatsen

Via de projectoproep Natuur in je school zet de Vlaamse regering in op ontharding van speelplaatsen. “Voor 2023 gaat het om een investering van een goede 2,5 miljoen euro in 19 West-Vlaamse speelplaatsen die nu zal worden gerealiseerd”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.